Türkiye’nin okuma raporu açıklandı: ‘Körlük’ zirvede

Türk Kütüphaneciler Derneği, 2023 yılında kütüphane ziyaretçilerinin okumak için en çok talep ettiği kitapları açıkladı. Jose Saramago'nun 'Körlük' romanı listenin zirvesinde yer aldı.

Kültür Sanat 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD), 2023’te kütüphane ziyaretçilerin okumak için en çok talep ettiği kitapları açıkladı. Hürriyet’tte Umut Erdem’in haberine göre yetişkinlerde en çok okunan kitap yazar Jose Saramago’nun ‘Körlük’ adlı romanı oldu. Çocuk kitaplarında ise Varol Yaşaroğlu’nun Kral Şakir serisinin ‘Dostum Bu Çok Havalı!’ kitabı tercih edildi.

Kütüphanelerde en çok talep Kral Şakir’e

Bu yıl 25-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 60. Kütüphaneler Haftası kapsaımda derlenen verilere göre Jose Saramago’nun ‘Körlük’ yanı sıra Matt Haig’in ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’, Ahmet Ümit’in ‘Kayıp Tanrılar Ülkesi’, Zülfü Livaneli’nin ‘Kardeşimin Hikâyesi’ ve Ahmet Ümit’in ‘Kırlangıç Çığlığı’ kütüphane okurları tarafından en çok okunan ilk beş kitap oldu.

Çocuk kütüphane okurlarının ilk beş tercihi ise sırasıyla Varol Yaşaroğlu’nun ‘Kral Şakir: Dostum Bu Çok Havalı!’, ‘Kral Şakir: Macera Devam Ediyor!”, ‘Kral Şakir: Dürümler Karışık!’, Mustafa Kemal Çelik’in ‘Dedektif İş Başında’ ve ‘Kral Şakir: Hayat Kısa Filler Uçuyor’ oldu. Çocuk kategorisinin ilk beş sırasının dördünü ‘Kral Şakir’ serisinin alması dikkat çekti.

Haftanın kitabı - 'Ölüm Tüneli': Yazar ve entelektüelHaftanın kitabı – ‘Ölüm Tüneli’: Yazar ve entelektüel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.