Twitter’a 250 milyon dolarlık tazminat davası

Twitter 250 milyon dolarlık tazminat davasıyla karşı karşıya. Geçen yıl Elon Musk tarafından satın alınan şirket, telif sorunları yaşıyor. Amerika'nın en büyük müzik yapım şirketlerinin açtığı davada Sony Music ve Universal Music Group gibi şirketler sürece dahil oldu.

Kültür Sanat 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elon Musk, Twitter'ı geçen yıl 44 milyar dolara satın almıştı.

Twitter ve dolayısıyla Elon Musk’ın başı müzik şirketleriyle dertte. ABD’deki 17 müzik yayıncısından oluşan bir grup, sosyal medya platformunun yaklaşık 1.700 şarkıyı içeren telif hakkı ihlallerine olanak sağladığını iddia ederek Twitter’a karşı dava açtı. Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA) 250 milyon dolardan fazla tazminat talep ediyor.

Twitter 25o milyon dolar ceza ödeyebilir

Twitter, Ulusal Müzik Yayıncılar Birliği (NMPA) tarafından ABD’nin Nashville kentindeki Federal Bölge Mahkemesi’nde açılan davada kâr amacıyla ihlale izin verdiğini ve teşvik ettiğini iddiasıyla yargılanacak. Elon Musk’ın şirketi satın almasından bu yana durumun düzelmediği belirtiliyor.

Aralarında Sony Music Publishing, BMG Rights Management ve Universal Music Group’un da bulunduğu firmaları temsil eden NMPA, Twitter’ın “gerekli lisans ücretlerini ödemeden lisanssız müzik kullanımından büyük kârlar elde etmeye” devam ettiğini iddia etti. NMPA Başkanı David Israelite Instagram, YouTube ve Snapchat gibi rakipleri karşısında “haksız bir avantaj” sağladığını da iddia ettti. NMPA Başkanı David Israelite yaptığı açıklamada Twitter’ın hizmetindeki milyonlarca şarkıyı lisanslamayı tamamen reddeden tek sosyal medya platformu olduğunu da hatırlattı.

Israelite, Twitter’ın “içerik incelemesi ve hizmet şartları ihlallerinin denetlenmesi ile ilgili kritik departmanları küçülttüğünü ve güvenlik şefleri Yoel Roth ile Ella Irwin’in de bu süreçte istifa ettiğine değinerek kurumun süreci iyiyleştirmeye yönelik herhangi bir adım atmadığını söyledi.

Twitter geçen yıl 44 milyar dolara satılmıştı

Kısa bir süre önce dünyanın en zengin insanı unvanını geri alan Elon Musk, geçen yıl Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı. Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından bu yana, kötüye kullanımı izlemekle görevli ekipler de dahil olmak üzere işgücünü %75 azalttı ve şirketin hesapları doğrulama yöntemini değiştirdi.

Deezer da yapay zekâya karşıDeezer da yapay zekâya karşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.