Promosyon bilet uygulamasına geri dönüldü reklamını da bakanlık yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı sessiz sedasız bir yönetmelik değişikliği ile sinemalarda 'mısır krizi' çıkaran promosyon bilet uygulamasının önünü açtı. Yönetmelik değişince ilk uygulama Turkcell'den geldi. Bakanlık da bu uygulamanın reklamını yaptı.

Kültür Sanat 28 Mayıs 2024
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

10Haber daha önce duyurmuştu Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2018 yılında yaşanan ‘mısır krizi’ sonrasında kaldırılan ücretsiz bilet uygulamasını, sessiz sedasız bir yönetmelik değişikliği ile tekrar hayata geçirmişti. Yöne dönemde adı kurum bileti olmuştu.

Şimdilerde bakanlık daha sesli bir şekilde bu uygulanın varlığı hatırlatmaya çalışıyor. Çünkü bu uygulamanın ilk adımı olarak Turkcell, ‘GNC Sinema’ uygulaması başlattı ve bakanlık da bu uygulamanın duyurusu yaparak kampanyanın reklamını yapıyor. Uygulamaya göre bir sinema bileti alana bir sinema bileti hediye. Kampanya yıl sonuna kadar devam edecek.

Birol Güven: Sektörden talep geldi

Kampanyanın reklamının yapılması kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven de mısır krizi sonrasında yeniden ücretsiz bilek uygulamasıyla ilgili konuştu: “Sektör bileşenlerinin ve sinemaseverlerin talepleri sonrasında bu düzenlemeyi gerçekleştirdik. Bakanlığımızca geliştirilen ve sektörümüz tarafından yoğun olarak kullanılan ‘Sinema Bilet Sistemi’ ile oluşturduğumuz şeffaflık ve güven ortamı sonrasında ‘Kurum Bileti’ uygulamasını hayata geçiriyoruz. Tüm detayların bakanlığımızın sistemi üzerinden takip edilebileceği bu yeni sürecin birçok markanın katkısıyla büyüyerek devam edeceğini ve sektörümüze önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.”

Sahi ne yaşanmıştı ‘mısır kriziyle’

Hatırlanırsa 2018’un son günlerinde film yapımcılarıyla sinema salon sahipleri arasında kriz patlak vermişti. Yapımcılar sinema biletlerinin promosyonlu ürünlerle satışına itiraz etmişti. Çünkü promosyonlu satıştan gelen gelirden istedikleri payı alamıyorlardı. Patlamış mısır da bu promosyonlardan biri olduğu için bu ‘mısır krizi’ olarak anılıyordu.

Hatırlanırsa 2018’un son günlerinde film yapımcılarıyla sinema salon sahipleri arasında kriz patlak vermişti. Yapımcılar sinema biletlerinin promosyonlu ürünlerle satışına itiraz etmişti. Çünkü promosyonlu satıştan gelen gelirden istedikleri payı alamıyorlardı. Patlamış mısır da bu promosyonlardan biri olduğu için bu ‘mısır krizi’ olarak anılıyordu.

Sinemada patlamış mısır baharı: Promosyonlu bilet dönemi yeniden başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.