Coppola ve Scorsese yine eskisi gibi!

Sinemanın ustaları Francis Ford Coppola ve Martin Scorsese’den haberler var. Coppola, yeni filminin çekimlerini bitirdi. Scorsese’nin ilk western filmi Cannes'da gösterilecek. Scorsese'nin uzun yıllardır Cannes'da bir filmi yer almıyordu.

Kültür Sanat 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yaşı 80’i geçmiş bu iki büyük ustanın filmlerini yakın gelecekte sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda iki iyi arkadaş olan Francis Ford Coppola ve Martin Scorsese’nin filmleri hakkındaki yeni gelişmeler haberimizde.

Yönetmen Francis Ford Coppola’nın Adam Driver’ın başrolünü üstlendiği epik filmi ‘Megalopolis’in çekimleri tamamlandı. Bu güzel haber sosyal medyadan yapılan paylaşımla duyuruldu. Coppola’nın yeni filminin çekimleri ocak ayında yaşanan sorunlar nedeniyle kaosa dönmüştü. Hatta setten gelen haberlere göre filmin başrol oyuncusu Adam Driver’ın da çekimler esnasında tartışma çıkardığı yönündeydi. Ancak bu iddialar kısa bir süre sonra hem Coppola hem de Adam Driver tarafından reddedilmişti.

Francis Ford Coppola, yaptığı açıklamada filmin, Adam Driver’ın kariyerindeki en iyi performans olarak nitelendirdi. Adam Driver’ın yanı sıra Laurence Fishbourne, Shia LeBeouf, Dustin Hoffman, Aubrey Plaza gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryosu 1980’lerden beri çekileceği günü bekliyordu. Tam hazırlıklar başlamışken 11 Eylül terör saldırısı nedeniyle çekimleri iptal edilen film izleyiciyle buluşmaya çok yaklaştı.

New York yeniden inşa ediliyor

New York’ta geçen fütüristik bir hikâyeye sahip olan filmde bir mimar, yıkıcı bir felaketin ardından şehri yeniden inşa etmeyi amaçlıyor. İddialı yapımı için masraftan kaçınmayan Coppola ‘The Mandalorian’da da kullanılan görsel efekt teknolojisinden faydalanacak. Bu da filmin toplam bütçesinin yüz milyon doların üzerinde olması anlamına geliyor. Filmin gösterim tarihi şimdilik bilinmiyor

Gelelim sinemanın yaşayan bir diğer efsanesine. 80 yaşındaki Martin Scorese ilk western filmi ‘Killers of the Flower Moon’ ile yeni bir heyecan yaşıyor, bizlere de yaşatıyor. Bugüne kadar çektiği filmlerle sinemanın gidişatına etki eden Scorsese’yi yeniden Robert de Niro ve Leonardo DiCaprio ile buluşturan filmin prömiyerinin Cannes’da yapılacağı kesinleşti. 76. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek olan ‘Killers of the Flower Moon’ı sinemaseverler merakla bekliyor.

Wes Anderson yine yıldızlar evreninde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.