Ve beklenen oldu: ‘Ters Yüz 2’ artık tüm zamanların en çok kazanan animasyonu

Türkiye'de de büyük ilgi gören 'Ters Yüz 2', tüm zamanların en çok kazanan animasyon filmi oldu. Pixar'ın animasyonu bu unvanı 'Karlar Ülkesi 2'den aldı.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

1 milyar 462 milyon dolar. Bu rakam, ‘Ters Yüz 2’ filminin gişede elde ettiği hasılat. Böylece Pixar yapımı animasyon ‘Karlar Ülkesi 2’nin elindeki Tüm Zamanların En Yüksek Hasılatı’nın da yeni sahibi oldu. 2019 yapımı ‘Karlar Ülkesi 2’ toplamda 1 milyar 453 milyon dolar hasılat elde etmişti.

14 Haziran’da Türkiye’de de gösterime giren  ‘Ters Yüz 2’ genç Riley’nin duygu dünyasını anlatıyor. İlki 2015 yılında gösterime giren film o dönem ABD’de 356 milyon dolar gibi hiç de azımsanmayacak bir hasılat elde etmişti.

‘Dune 2’yi geride bırakmıştı

Gösterime girdiği 14 Haziran haftasında tüm dünyada büyük ilgi gören animasyon ‘Ters Yüz 2′, daha ikinci haftada 2024’ün en çok izlenen filmi olmayı başardı. Boxoffice Mojo’nun verilerine göre tüm dünyada hasılat yarışı içinde olduğu ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’nin 711 milyon dolarlık hasılatını geride bırakmıştı.

'Ters Yüz 2' dünyada 1 milyar dolar, Türkiye'de ise bir milyon seyirci barajını aştı‘Ters Yüz 2’ dünyada 1 milyar dolar, Türkiye’de ise bir milyon seyirci barajını aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.