Venedik Film Festivali’ni büyük bir usta Vittorio De Sica açacak

81. Venedik Film Festivali, büyük usta Vittorio De Sica'yı ölümünün 50. yıldönümünde onun 'Napoli Altınları' filmiyle anacak. Festivalin açılışında filmin restore edilen kopyası gösterilecek. Film Sophia Loren'in yaldızını parlatan yapımlar arasında

Kültür Sanat 21 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
The Gold of Naples (1954 Italy) aka L' Oro di Napoli Directed by Vittorio De Sica Shown: Sophia Loren, Giacomo Furia

Venedik Film Festivali, açılışta sinemanın yatağını değiştiren yönetmenlerden Vittorio De Sica’ya saygısını sunacak. 28 Ağustos’ta başlayacak festivalin açılışında De Sica’nın yönettiği ve Sophia Loren’in rol aldığı ‘Napoli Altını / L’oro di Napoli’ filmi gösterilecek.

Filmin çekiminin 70. yıldönümü nedeniyle restore edilen yapım De Sica’nın 50. ölüm yıldönümü vesilesiyle festivalin açılışını yapacak. De Sica’nın Napoli’de yaşadığı yıllara saygı duruşu niteliğindeki filmde altı hikaye anlatılıyor. 1955’te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmde Sophia Loren bir pizzanın eşini canlandırıyor. Filmdeki rolü Loren’in sinemadaki yaldızı parlatmıştı.

İtalyan Yeni Gerçekçiliği akımının kurucu yönetmenleri arasında bulunan Vittorio De Sica’nın çektiği ‘Bisiklet Hırsızları’ tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca Sohpia Loren’in kariyerini belirleyen filmler de yine Sica’nın elinden çıkmıştı. Sinemada önce oyuncu olarak dahil olan ve 150’den fazla filmde rol alan Vittorio De Sica daha sonra kamera arkasına geçip 34 film yönetti. 1974’te 73 yaşında Paris yakınlarında hayatını kaybetti.

Sinemanın has aktörüydü: Donald Sutherland veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.