Venedik’te günün yıldızı Tülin Özen

80. Venedik Film Festivali'nde 'Yurt'tan sonra dün de genç yönetmen Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filminin dünya prömiyeri yapıldı. Festivalin Orizzonti Bölümü’nde yarışan film, başrolde oynayan deneyimli oyuncu Tülin Özen'in üst düzey performansıyla övgü aldı.

Kültür Sanat 5 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Filmde başrol oynayan Tülin Özen bir avukatı canlandırıyor.

Bir fabrikada yaşanan ölümlü bir kaza sonrası yaşananları anlattığı ilk filmi ‘İki Şafak Arasında’ filmiyle Anadolu sermayesinin hukukla ve vicdanla sınavını beyazperdeye taşıyan genç yönetmen Selman Nacar’ın ikinci filmi ‘Tereddüt Çizgisi’nin 80. Venedik Film Festivali’ndeki dünya prömiyeri dün yapıldı.

İlk yorumlarda övgü Tülin Özen’in performansına

Festivalin Orizzonti Bölümü’nde yarışan filmi ilk gösterimine Selman Nacar’la birlikte oyuncular Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak, Okan Avcı, Buket Gülbeyaz, Zeynep Tözüm, Ahmet Kutlu ve film ekibi katıldı. Bol bol alkış alan filmin yıldızı ise ilk gelen yorumlara göre başrolde oynayan Tülin Özen.

Hollywood Reporter’da çıkan inceleme yazısında “Başroldeki Tülin Özen, kendi kırılganlığına ayıracak vakti olmayan, zeki bir profesyonel olarak mükemmel, sıkı kontrol altına alınmış bir performans sergiliyor” yorumu yapıldı.

Nacar: Filmin dertlendiği meseleler tartışmaya açılır

Selman Nacar ise gösterim ardından “Üç yıla yakın bir süredir filmin üzerine çalışıyoruz ve sonunda ekibimizle birlikte Venedik’te izlemek çok özel bir duyguydu. Umarım bundan sonra da Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde film seyirciyle buluşmaya devam eder ve dertlendiği meseleler üzerine düşünmeye, tartışmaya, konuşmaya alan açar” dedi.

Nacar ilk filminde Anadolu sermayesinin kendi çıkarları uğruna yasaları işlevsiz kılma çabasını anlatırken bu sefer adalet sisteminin kalbi adliye koridorlarında dolaştırıyor kamerasını. Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesi anlatıyor.

 

‘Tereddüt Çizgisi’nin Venedik’teki prömiyerine Oğulcan Arman Uslu, Selman Nacar, Tülin Özen, Erdem Şenocak (soldan sağa) katıldı.

İdealist bir ceza avukatı olan Canan’ın hayatı, gündüzleri adliyede, geceleri ise hastanede solunum cihazına bağlı yaşayan annesinin yanında mekik dokuyarak geçmektedir. Uzun süredir emek verdiği bir cinayet zanlısının karar duruşması gününde Canan; annesi, hâkim ve sanığın hayatını etkileyecek ahlaki bir tercih yapmak durumunda kalır.

Venedik'ten haberler: ‘Yurt’ gösterildi büyük övgü aldı, sırada 'Tereddüt Çizgisi' varVenedik’ten haberler: ‘Yurt’ gösterildi büyük övgü aldı, sırada ‘Tereddüt Çizgisi’ var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.