Yapımcı Robert Evans filmi kurtarmak için Sharon Stone’u cinsel ilişkiye zorlamış

Oyuncu Sharon Stone 1993 yapımı Silver filminin yapımcısı Robert Evans’ın diğer başrol oyuncusu Billy Baldwin'in role uyumunu kolaylaştırmak için kendisini onunla cinsel ilişkiye zorladığını açıkladı. Baldwin ise tam tersi açıklamalar yaptı.

Kültür Sanat 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
1993 yapımı 'Sliver'da Sharon Stone ve Billy Baldwin .

Tarih 1993. Sharon Stone ve Bilet Baldwin’in başrollerini üstlendiği ‘Sliver’ filminin hazırlıkları devam ediyor. Yönetmenliğini Phillip Noyce’un üstlendiği filmde Stone karanlık sırları olan bir yayınevi editörü rolünde.

Buraya kadar her şey Hollywood’ta sıradan bir işleyiş gibi görünebilir ancak Stone yıllar sonra “filmi kurtarmak” için kendisine bir başka “rol” daha verildiğini açıkladı. Stone katıldığı bir podcast programında filmin yapımcısı Robert Evans’ın ‘Sliver’ı kurtarmak için Stone’a Billy Baldwin ile seks yapmasını tavsiye ettiğini söyleyerek maruz bırakıldığı cinsel istismar ve şiddeti anlattı. Evans, Stone ve Baldwin’in “ekranda daha iyi kimyaya” sahip olduğunu, bunun da filmi kurtaracağını düşünmüş. Stone, Evans’la yaptığı görüşmeyi şu sözlerle anlattı:

“Ofisinde güneş gözlükleriyle dolaşarak bana Ava Gardner ile yattığını, benim de Billy Baldwin ile yatmam gerektiğini söyledi. Billy Baldwin’le yatarsam onun performansının çok daha iyi olacağını anlattı.”

66 yaşındaki oyuncu 2021 yılında sinema kariyerindeki anılarını anlatırken bu olayı anlatmış ancak isim vermemişti. Stone yıllar sonra kendisini ilişkiye zorlayan yapımcının Robert Evans, oyuncunun da Billy Baldwin olduğunu açıkladı.

“Billy’nin filmde daha iyi olmasına ihtiyacımız vardı çünkü sorun buydu” diyen Stone “Onunla yatarsam ekranda bir kimyamız oluşacaktı. Onunla birlikte olursam filmi kurtaracaktık. Filmle ilgili gerçek problem bendim, çünkü o kadar gergindim ki onunla yatıp işleri yoluna koyabilecek bir oyuncu değildim. Asıl sorun çok sıkı biri olmamdı” dedi.

Baldwin: Acaba bir kitap mı yazsam?

Evans 2019’da 89 yaşında öldü. Ancak Stone’un açıklamalarına Baldwin sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Baldwin rol arkadaşı Stone’un bu açıklamaları kendisine olan hislerine karşılık vermediği için yaptığını söyledi ve Stone’u “rahatsız edici, müstehcen ve profesyonellikten uzak” hikâyenin aslını anlatmakla tehdit etti:

“Sharon Stone’un bunca yıl sonra neden hakkımda konuşmaya devam ettiğini anlamadınız mı? Hala benden hoşlanıyor mu, yoksa bunca yıldan sonra bana yaklaşmasından kaçındığım, uzak durduğum için hâlâ inciniyor mu? New York’a dönüşünde uçakta karşılaştığımız gün arkadaşı Janice Dickinson’a şunu demedi mi: Onu kendime öyle bir aşık edeceğim ki başı dönecek. Üstünde o kadar çok kir var ki baş döndürebilir, ama ben sessiz kaldım. Bob Evans’la yaptığım toplantı, Sharon’ı öpmek zorunda kalmayayım diye aşağıdaki fotoğraftaki son seks sahnesinin koreografisini yapmama izin vermesi için ona yalvarması hikayesi ise tam bir efsane. Acaba kitap yazıp Sharon hakkında o pek rahatsız edici, müstehcen ve profesyonellikten uzak hikâyeyi anlatmalı mıyım? Eğlenceli olabilir bu.”

Stone katıldığı programda “domuz” dediği Harvey Weinstein dahil sektördeki birçok istismarcı adamla sık sık uğraşmak zorunda kaldığını da söyledi.

Sharon Stone da bir zamanlar 'Barbie' olmak istemişSharon Stone da bir zamanlar ‘Barbie’ olmak istemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.