Yaşar Kemal’den ne öğrendik?

Yaşar Kemal edebiyatının değerlendirileceği ‘Yaşar Kemal Buluşmaları’nın ilkinde yazar, eleştirmen Zeynep Oral usta yazarın eserlerinin sahneye izdüşümlerini anlatacak. Etkinlik için 23 Kasım'da Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde.

Kültür Sanat 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Yaşar Kemal Vakfı’nın 2017’den bu yana düzenlediği ‘Öğretmen Buluşmaları’ bu yıl ‘Yaşar Kemal Buluşmaları’ başlığıyla yapılacak. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde düzenlencek etkinlikte Yaşar Kemal’in eserlerinin ve edebiyat anlayışının çeşitli boyutlarda ve farklı pencerelerden değerlendirildiği sohbetler gerçekleştirilecek. 

Darüşşafaka Cemiyeti ve Yaşar Kemal Vakfı’nın işbirliği, Yaşar Kemal’in en büyük dileklerinden biriydi. Bu işbirliğinin ilk adımı geçen yıl düzenlenen ‘Ortak Akıl, Ortak Gönül’ başlıklı öğretmen forumu olmuştu. Bu etkinlikte de katılımcılardan ortak akıl, ortak gönül vizyonunu sürdürerek öneri, katkı ve değerlendirmeleriyle etkinliğin bir parçası olmaları bekleniyor. Etkinlikte Türkçe ve edebiyat öğretmenleri ile akademisyenler başta olmak üzere herkese açık ve ücretsiz. Söyleşi herkese açık ve ücretsiz.

📌 Yazar ve eleştirmen Zeynep Oral’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Yaşar Kemal’in Sahneye İzdüşümleri’ başlıklı sohbet 23 Kasım Perşembe, saat 18.00’de İstanbul’daki Yapı Kredi Kültür Merkezi’ndeki Loca’da gerçekleşecek. Kapılar etkinlikten yarım saat önce açılacak.

Yaşar Kemal'den Suat Derviş'e göğe yükselen 'Yüz Yıllık Sözler'Yaşar Kemal’den Suat Derviş’e göğe yükselen ‘Yüz Yıllık Sözler’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.