Yeni sezonun ‘Kızılcık Şerbeti’, ‘Kızıl Goncalar’ olacak!

Öznü Namal, Özcan Deniz'in başrolde oynadığı 'Kızıl Goncalar'ın hikayesini 'Kızılcık Serbeti'nin da yapımcı olan Faruk Turgut anlattı. Mahalleler arası çekişme, doktora şiddet, proje çocuk meselesi... Dizide yok yok! Turgut "Dizimiz 'Kızılcık Şerbeti' gibi Türkiye'nin gündemine oturacak" diyor.

Kültür Sanat 2 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

‘Kızılcık Şerbeti’ dizisinin geçen sezon başına gelmedik kalmadı. Hedef gösterildi, sonra RTÜK cezasıyla yayını ertelendi. Bütün bunlara sebep olansa muhafazakar bir aile ile seküler bir ailenin iç içe geçen hikayesini anlatmasıydı. Yeni sezona mahkeme kararıyla aklanarak giriyor ‘Kızılcık Şerbeti’. Lakin bu dizinin yapımcısı olan Faruk Turgut yeni sezona iddialı bir diziyle daha giriyor: ‘Kızıl Goncalar’.

Yıllar sonra Özgü Namal’ın tekrar beyazcama dönmesine vesile olan ve Namal ile  birlikte Özcan Deniz’in de başrolde oynadığı dizi şimdiye kadar oyuncu kadrosuyla iddialıydı. Ama Turgut’un yaptığı açıklamalar gösterdi ki yeni dizi hikayesiyle de en az ‘Kızılcık Şerbeti’ kadar gündem olacak.

‘Mahalleler arası çekişme’

Çünkü konu ‘mahalleler arası’ çekişme üzerine. www.birsenaltuntas.com’da yer alan habere göre ‘Kızıl Goncalar’, muhafazakar bir aileden gelen Meryem (Özgü Namal) ile babası 28 Şubat’ta general olan doktor Levent’in (Özcan Deniz) çocuklarının üzerinden gelişen hikaye ekseninde Türkiye sosyolojisini ele alınacak.

Turgut, “İnsanların merak ettiği enteresan yapıların sorgulandığı ve bu yapıları ciddi eleştiriler getirdiğimiz bir iş olacak. Ben yine ‘Kızılcık Şerbeti’ kadar etkili bir dizi olacağını ve çok ses getireceğini, ülkenin gündemine oturacağını ve tartışma yaratacağını düşünüyorum” diyor.

28 Şubatçı bir babanın oğlu

Peki nasıl Türkiye’nin gündemine oturacak dizi derseniz, sözü Turgut’a bırakalım: “Özcan Deniz bir doktoru oynayacak. Babası 28 Şubat generallerinden biri. Özellikle 28 Şubat’ta Türkiye’deki türban meselesinin öyle veya böyle sebeplerinden biri. Doktor, o kültürünün içinde yetişmiş ama özellikle doğuda görev yaptığı süreç içerisinde temasta olduğu bir ailenin hayatını farklı bir boyuta getirebilmek adına da ciddi bir çabası olacak.

Doktorlara yönelik şiddet eleştirilecek

Ayrıca son dönemde Türkiye’nin en büyük kanayan yerlerinden biri olan Türk doktorlarının ülkeyi terk etme nedenlerine de ayrı bir pencerede eleştirel bir boyutta göndermeler yapacağız. Doktor Levent’in eşi Türkiye’den ziyade yurtdışında mesleğini devam ettirme konusunda kararlı. Bu yüzden eşiyle ters düşecek. Doktorların meselelerine farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz. Özgü Namal’ın oynayacağı Meryem ise Doğu Anadolu’dan geliyor. İki karakterin çocukları arasındaki bir bağlantıdan ötürü yolları kesişecek. Bu arada dizide yine çok önemli bir toplumsal mesele olan proje çocuk konusuna değineceğiz.”

Yani muhafazakar-seküler çatışması, doktorlara yönelik şiddet, doktorların Türkiye’yi terk etmesi, proje çocuk meselesi ‘Kızıl Goncalar’da yok yok.

Yargı 'Kızılcık Şerbeti'ni akladı, RTÜK cezasını iptal ettiYargı ‘Kızılcık Şerbeti’ni akladı, RTÜK cezasını iptal etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.