Yerebatan Sarnıcı’nda barok ezgiler

İstanbul’un en çok turist çeken tarihi mekânlarından Yerebatan Sarnıcı yeni bir konser serisine ev sahipliği yapıyor. Bu akşam başlayacak etkinlik dizisinde klasik müzikten Osmanlı saray müziğine farklı türler sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür Sanat 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en çok ziyaret edilen tarihi alanlarından biri konumunda.

Restorasyon çalışmalarının ardından geçen yıl ziyarete yeniden açılan Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un en çok turist çeken rotalarından biri konumunda. Her gün girişinde uzun kuyruklara rastlayacağınız 1500 yıllık tarihi sarnıç, büyülü atmosferiyle bütünleşecek konser etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

‘Su Müziği’ bestecisi Yerebatan’da

Doğu Roma İmparatoru Jüstinyen döneminde İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen sarnıç, ‘Su Müziği’nin bestecisi Handel’in eserleriyle yankılanacak. Barok dönemin önemli bestecilerinden Handel’den Osmanlı saray müziği bestecisi Tanburi Mustafa Çavuş’un bestelerini buluşturacak olan konser yarın akşam Yerebatan Sarnıcı’nda. İlki geçen ocak ayında Bach ve Itrî besteleriyle gerçekleşen ‘Derinden Gelen Sesler’ serisi Doğu ile Batı arasında müzikal bir yolculuk vaat ediyor.

Ensemble Orient-Occident İstanbul orkestrasının gerçekleştireceği konserde 18. yüzyılın büyük bestecisi Handel’in bestelerinin yanı sıra çağdaşı Tanburi Mustafa Çavuş’un yapıtları da sahnelenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği konser serisi önümüzdeki aylarda da devam edecek. Serinin açıklanan konser tarihleri 28 Nisan Cuma, 1 Mayıs Pazartesi ve 8 Mayıs Pazartesi.

50 yıllık hayal gerçekleşiyor: İstanbul Ansiklopedisi için geri sayım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.