Yıldız Sarayı’nı açıldığı hafta 40 bin kişi gezdi

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı geçen hafta ziyarete açılmıştı. Tarihi saray aradan geçen bir haftada 40 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yıldız Sarayı kapsamlı restorasyon sonrasında geçen hafta kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Altı yıl süren bu restorasyon çalışmalarıyla birlikte sarayın 100 yıldır kapalı olan bölümleri de misafirlerini ağırlamaya başladı. Aradan geçen bir haftada sarayı gezen ziyaretçi sayısı da belli oldu. Tam 40 bin kişi.

İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri oldu

Açıldığı 20 Temmuz’dan bu yana saraydaki Büyük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Küçük Mabeyn Köşkü ve Has Bahçe başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez ziyaret edilebildi. Sultan 2. Abdülhamid’in kütüphanesi de ziyarete açılan yer arasında. Beşiktaş’ın Yıldız Tepesi’nde kurulan ve asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, bir hafta gibi kısa bir sürede şehrin en çok ziyaret edilenleri arasındaki yerini aldı.

1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilen müze her gün ortalama altı bin kişiyi ağırladı. Yıldız Sarayı’nda ilk defa ziyarete açılan Büyük Mabeyn Köşkü, tarihi yapının en çok ziyaret edilen yeriydi. Çit Kasrı’nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Müzesi önünde de zaman zaman kuyruklar oluştu. Milli Saraylar koleksiyonlarından seçilen, Sultan 2. Abdülhamid’e ve dönemine tanıklık eden eserler, tarih ve sanat meraklılarının beğenisini topladı.

Geçmişte Hamid Bahçesi olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki göleti ve peyzaj tasarımıyla hayranlık uyandıran bahçe de ziyaretçilerden ilgi gördü. Osmanlı Devleti’nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, pazartesi dışında her gün ziyaret edilebiliyor.

Yıldız Sarayı ziyarete açılıyor! Tarihte ilk kez tamamı gezilebilecekYıldız Sarayı ziyarete açılıyor! Tarihte ilk kez tamamı gezilebilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.