Yılmaz Güney ve Atatürk tartışmasındaki isimlere Antalya sahip çıktı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başarı Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. Festival Yılmaz Güney tartışmasının taraflarından Farah Zeynep Abdullah ile 'Atatürk' dizisi Disney+'ta yayından kaldırıldığında sessiz kalmakla eleştirilen Aras Bulut İynemli'ye Başarı Ödülü verecek.

Kültür Sanat 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım devam ediyor. 60. yaşını kutlayan festivalin basın toplantısı bu sabah düzenlendi. Muhittin Böcek’in ev sahipliğindeki toplantıda Jüri Başkanı Demet Akbağ da yer aldı. Düzenlenen basın toplantısında, jüri üyelerinin yanı sıra Onur ve Başarı ödüllerinin sahipleri açıklandı.

Antalya’da Başarı Ödülleri Abdullah ve İynemli’ye

Gündem de yer alan iki isim Antalya’da Başarı ödülü kazandı. ‘Atatürk’ yapımının başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ve Yılmaz Güney tartışmalarıyla dikkat çeken Farah Zeynep Abdullah festivalin Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Öte yandan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Onur Ödülü kazanan isimler ise Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer oldu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma jürisin önemli isimler yer alıyor. Demet Akbağ’ın jüri başkanı olduğu Ulusal Yarışma’nın jüri iyeleri de açıklandı. Kurgucu Ali Aga, müzisyen Ayşegül Aldinç, aktör Mehmet Günsur, yönetmen Onur Saylak, yönetmen Özcan Alper ve yazar Sema Kaygusuz yarışmanın jüri üyeleri oldu. Belgesel Film Jürisi ise Behiç Ak, Deniz Tortum ve Zeynep Dadak’tan oluşuyor. Ulusal Kısa Film Jürisi’nde ise Elif Refiğ, Hazar Ergüçlü ve Paolo Bertolin yer alıyor.

Yılmaz Güney'in ailesinden Abdullah'a tepki: Bu yorumlar samimiyetsiz bir alkış alma hezeyanıYılmaz Güney’in ailesinden Abdullah’a tepki: Bu yorumlar samimiyetsiz bir alkış alma hezeyanı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.