Zeki Demirkubuz’un yeni filmi ‘Hayat’ 1 Aralık’ta vizyonda

Zeki Demirkubuz, 'Kor'dan sekiz yıl sonra çektiği 'Hayat' filmiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1 Aralık'ta vizyona girecek filmde Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Umut Kurt ve Melis Birkan rol alıyor.

Kültür Sanat 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Zeki Demirkubuz’un yeni filmi ‘Hayat’ın gösterimi tarihi belli oldu. ‘Kor’ sonrası yaklaşık sekiz yıl süren sessizliğin ardından yönetmen yeni filmini 1 Aralık tarihinde sinemaseverlerle buluşturacak. Filmin başrollerinde Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Umut Kurt ve Melis Birkan yer alıyor. Film konusu kadar oyuncu kadrosuyla da şimdiden merak uyandırmayı başarmış durumda. Ancak bunun için belli ki bir süre daha beklememiz gerekecek. Kışın gösterime girecek film, yönetmenin eserlerindeki atmosfere de uygun olsa gerek.

Zeki Demirkubuz genç bir kızın hikâyesini anlatıyor

Yönetmen Zeki Demirkubuz mayıs ayında Müze Gazhane’de ziyarete açılan fotoğraf sergisiyle aynı adı taşıyan filmi ‘Hayat’ta kendisine dayatılan hayatı reddedip ailesiyle birlikte yaşadığı evinden kaçan genç bir kızın hikâyesine odaklanıyor. Evden kaçan kızını bulmak için yollara düşen annesi ve kızın nişanlısının da dahil olduğu hikâyenin ayrıntılarına 1 Aralık itibarıyla vakıf olacağız.

Müze Gazhane’de devam eden aynı adlı sergisinde Zeki Demirkubuz, 2009 yılından bu yana çektiği “sıradan hayatlara” dair fotoğraflara yer veriyor. Yönetmenin bunca zamandır itinalı bir biçimde fotoğraf çektiği pek de bilinen bir şey değildi. Ancak yönetmen aradan geçen 14 yıl boyunca farklı coğrafyalarda kadrajına yansıttığı donmuş anları biriktirip sonrasında Müze Gazhane’de sergilenecek hale getirdi. İnsan hikâyelerinde hep peşinden gittiği samimiyet arayışını fotoğraf karelerinde de yakalamayı arzulayan yönetmenin bu özel sergisi 9 Eylül tarihine kadar Kadıköy’deki Müze Gazhane’de ziyaret edilebilir.

Hollywood'da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?Hollywood’da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.