Zeki Müren’in albümü 40 yıl sonra plak oldu

Zeki Müren ve Selami Şahin'in 80'lere damga vuran albümleri neredeyse 40 yıl sonra yeniden dinleyiciyle buluştu. Lider Müzik kataloğunda yer alan özel albümler analog kayıtla müzik raflarındaki yerini aldı. Katalogda Bülent Ersoy, Gönül Akkor, Ahmet Selçuk İlkan ve Behiye Aksoy da yer alıyor.

Kültür Sanat 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Zeki Müren'in 'Masal' isimli albümü neredeyse 40 yıl sonra yeniden plak formatında raflarda.

Zeki Müren ve Selami Şahin’in plakları yeniden raflara geliyor. Dönemlerine damga vuran albümler Lider Müzik etiketiyle yayınlanacak. Selami Şahin’in 1981 yılında faaliyetlerine başladığı ve o tarihten günümüze sayısız önemli sanatçının albümünü müzikseverler ile buluşturduğu yapım firması Lider Müzik, arşiv kayıtlarını günümüze taşıyacağını duyurdu. Plak şirketi adını Selami Şahin’in oğlunun adı Lider’den alıyor. Bu ismi Şahin’in oğluna sanat güneşi Zeki Müren vermişti.

Zeki Müren ve Selami şahin listede

Zeki Müren başta olmak üzere Selami Şahin, Bülent Ersoy, Gönül Akkor, Ahmet Selçuk İlkan ve Behiye Aksoy gibi sanat dünyasının sayısız yıldızının albüm çalışmalarında imzası olan firma, saklı kalmış bir hazineyi yeniden piyasaya sunuyor. Lider Müzik’in albüm katalogları arasında yer alan Zeki Müren’in 1986 yılında yayınladığı ‘Masal’ albümü yeniden dinleyiciyle buluşacak.

Öte yandan Selami Şahin’in 1985 yılında yayınladığı ‘Hastayım Sana’nın yanı sıra klasikler arasına giren 1983 çıkışlı albümü ‘Seninle Başım Dertte’ albümleri, zengin bir konsept eşliğinde yeniden vitrinlere çıkıyor. Çalışmalar arasında bulunan Seninle Başım Dertte albümü bu sene 40. yılını kutluyor.

Yayınlandıkları dönemden bu yana ilk kez plak olarak yeniden basılacak olan albümler, analog bantların günümüz teknolojisi üzerinden taranmasıyla kaydedildi. Albümlerin yeniden düzenlenen bu yeni baskısında, orijinal şarkı dizimi ve kapak tasarımlarına sadık kalındı. Müzik yazarı Yavuz Hakan Tok’un albümler hakkında kaleme aldığı özel içerikler ise dönemin ruhunu müzikseverlere aktaran bir başka değer olarak ön plana çıkıyor.

Galatasaray şampiyon oldu, Simge rekor kırdıGalatasaray şampiyon oldu, Simge rekor kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.