Zeugma Mozaik Müzesi yeniden ziyarete açılıyor

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından hasar tespit çalışmaları için geçici süreyle kapatılan Zeugma Mozaik Müzesi, kapılarını yeniden açıyor. Gaziantep'in en turistik noktalarından biri olan müze, yarından itibaren gezilebilir.

Kültür Sanat 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Zeugma Mozaik Müzesi, alanında dünyanın en büyük yapılarından biri.

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’nde hasret sona eriyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası tedbir amaçlı kapatılan müze, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Depremi hasarsız atlatan müze yarında itibaren ziyaret edilebilecek. Başta dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiği olmak üzere birçok eşsiz esere ev sahipliği yapan müze neredeyse üç aydır kapalıydı.

Kontrolden geçmişti

Bölgede büyük hasara yol açan depremler sonrası kapsamlı bir incelemeye tabi tutulan Zeugma Mozaik Müzesi, hasarsız olduğunun tespiti üzerine ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını Hatay’a kaptıran Zeugma Mozaik Müzesi 2011 yılından bu yana bölgenin en çok ziyaret edilen yapılarından biri konumunda. 1700 metrekarelik bir alanda kurulu olan müze yapısı üç  farklı bloktan oluşuyor.

Bronz Mars heykeli, Aşil’in tasvirinin yer aldığı mozaik, Antiope mozaiği, Andromeda mozaiği ve ‘Çingene Kızı’ Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenen en önemli eserler arasında. Yurtdışından da büyük rağbet gören müze 08.30-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

2500 yıllık hayaldi gerçek oldu. Tarihi Efes, denizle tekrar buluşacak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.