Zorlu PSM 10. sezonunda 500 bin sanatseveri ağırladı

Zorlu PSM, 10. sezonunda gerçekleştirdiği 900 etkinlikte, 500 binden fazla sanatseveri ağırladı. 'Amadeus', 'Richard' ve 'Timsah Ateşi' gibi oyunlara ev sahipliği yapan merkez, sezon boyunca Kings of Convenience, Editors, Travis, Gogo Penguin ve Mitski gibi müzisyenleri ağırladı.

Kültür Sanat 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Zorlu PSM 10. sezonunda 500 binden fazla sanatseveri ağırladı. 2022-2023 sezonunda Kings of Convenience, Editors, Travis, Gogo Penguin, Mitski, Hiromi, Snarky Puppy, Lola Marsh, New Model Army ve Kerala Dust’ın da aralarında olduğu ünlü grup ve müzisyenler kültür sanat merkezinin mekânlarında izleyicilerle buluştu.

Konser ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra sezon boyunca Zorlu PSM festivallere de ev sahipliği yaptı. Sonar İstanbul ve MIX Festival, bu süreçte en çok öne çıkan etkinlikler oldu. Yerli ve yabancı çok sayıda müzisyenin sahne aldığı bu festivallere binlerce sanatsever katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Notre Dame de Paris müzikali de bu yıl performans merkezinin konukları arasındaydı. 15 gün boyunca İstanbul’u mesken tutan bu kalabalık topluluk, tam 21 gösteriye imza attı.

Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla tiyatroseverlerin beğenisine sunulan ‘1923’ müzikali, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM tarafından hayata geçirildi.

Yılın en çok izlenen yapımları Zorlu PSM’deydi

Öte yandan Zorlu PSM Prodüksiyon’un kendi yapımı olarak seyirciyle buluşan ‘Evlilikten Sahneler’, ‘Kum Zambakları’ ve ‘Kibrit’in Ucunda’ oyunları ile ‘Alice2 müzikali, ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, ‘Sidikli Kasabası’, ‘Richard’, ‘Toz’, ‘Aşınma’, ‘Canavar’, ‘Cimri’, ‘Kral Lear’, ‘Kundakçı’, ‘Amadeus’,  ‘Küheylan’ ve ‘Timsah Ateşi’ oyunları da izleyiciyle buluşan eserler arasında yer aldı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, 10. yılı büyük başarılara imza atarak tamamladıklarını belirterek, “Her sezon olduğu gibi bu yıl da dünya çapındaki müzisyenler, oyuncular, efsaneleşmiş müzikaller ve yapımlar, genç müzisyenler ve alternatif sesler sahnelerimizdeydi. Türkiye’de farklı türleri takip eden tüm sanatseverlerin dünyasını değiştirecek, ilham verici, kapsayıcı ve eğlenceli bir etkinlik programına imza atmaya her sezon özen gösteriyoruz, 10. sezonumuzu da aynı yaklaşımla geride bıraktık.” dedi.

Röyksopp MIX Festival'deRöyksopp MIX Festival’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.