Zülfü Livaneli ile Maria Farantouri Atina’da sahne alacak

Zülfü Livaneli, Yunanistan'ın önemli seslerinden Maria Farantouri ile yeniden sahnede buluşuyor. En son 2011'de İzmir'de birlikte sahne alan ikili, bu kez Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Herodes Attikus Odeonu'nda sahne alacak.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Zülfü Livaneli ile Maria Farantouri'nin dostlukları 40 yıla dayanıyor.

Zülfü Livaneli, Yunanistan’ın önemli seslerinden Maria Farantouri ile yeniden sahnede buluşuyor. Dostlukları kırk yıla dayanan ikili, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Herodes Attikus Odeonu’nda sahne alacak. Konserde Livaneli bestelerinin yanı sıra geçen sene hayatını kaybeden sanatçı Mikis Theodorakis’in eserlerinden oluşan şarkılardan oluşan bir repertuar sunacak. 1950’de restore edilen Herodes Attikus Odeonu bugüne kadar Elton John, Sting, Luciano Pavarotti ve Frank Sinatra gibi isimleri ağırladı.

Kariyeri boyunca Paris, New York, Berlin gibi önemli metropollerde konserler veren Livaneli, konser haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Dostluk konserinde, Yunanistan’ın ERT Ulusal Senfoni Orkestrası sahnede olacak.

Konserde, Türkiye’den solistler Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos ile bağlamada Erdem Şimşek, gitarda Ferhat Livaneli de yer alacak. Konser, 7 Eylül’de gerçekleşecek. İkili son olarak 2011 yılında Dünya Barış Günü’nde İzmir’de düzenlenen bir konserde beraber sahne almış, Yunanca ve Türkçe şarkılar seslendirip barış mesajı vermişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.