Metin Akpınar 81 yaşında ikiz kız babası oldu, arkasında büyük dram çıktı

1988'de doğan, bebekken annesi tarafından terk edilen, devlet yurtlarında şiddet gören, evlat edinilen Duygu Nebioğlu, sonunda biyolojik babasının tiyatronun efsanevi ismi Metin Akpınar olduğunu öğrendi, mahkeme de Akpınar'ın baba olduğunu tescilledi. Duygu'nun bir de ikizi var ve o da dava açmış.

Popüler 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Duygu Nebioğlu biyolojik babası Metin Akpınar'la 14 yıl önce karşılaştığını söylüyor

Türk tiyatrosunun efsane ismi Metin Akpınar, 81 yaşında baba oldu. Üstelik bir değil iki çocuğu birden oldu, çünkü meğer 35 yıl önce evlilik dışı bir ilişki yaşayan Akpınar’ın bu ilişkiden ikiz kızları olmuş.

Olay, artık mahkeme kararıyla Metin Akpınar’ın biyolojik çocuğu olduğu kesinleşen Duygu Nebioğlu isimli genç bir kadının açtığı dava sonrası ortaya çıktı. Mahkeme aslında sadece Duygu Nebioğlu için karar verdi ama genç kadının bir de ikiz kız kardeşi olduğu, onun Metin Akpınar aleyhine açtığı babalık davasının hala devam ettiği de anlaşıldı.

Duygu ve Sevgi Nebioğlu, 1988 yılında Antalya’da dünyaya gelmiş. Anlaşıldığı kadarıyla o yıl Metin Akpınar’ın ikiz kızların annesi Suphiye Orancı ile evlilik dışı bir ilişkisi olmuş. Kızlar doğduktan kısa süre sonra anneleri tarafından bir köylüye bırakılmış, anneleri bir Alman vatandaşıyla tanışıp onunla evlenmiş ve Almanya’ya gitmiş. İkiz kızlar, biyolojik anneleriye bir daha hiç görüşmemişler.

Küçük kızlar henüz altı aylıkken devlet korumasına geçmiş, Çocuk Esirgeme Kurumu yuvalarında büyümüş, buralarda şiddet görmüş, ciddi büyüme sorunları yaşamış. Ama onlar için kurtuluş, 6 yaşlarına geldiklerinde Antalyalı eğitimci bir çift olan Özdener ve Emine Nebioğlu tarafından evlat edinilmeleriyle gelmiş.

Duygu ve Sevgi Nebioğlu henüz küçükken.

Davası sonuçlanan Duygu Nebioğlu, üniversite çağına geldiğinde biyolojik anne ve babasını merak etmiş, bunun peşine düşmüş ve şu anda tam bilmediğimiz bir yolla Metin Akpınar’ın kızı olduğunu saptamış. Kendi ifadesine göre bundan 14 yıl önce Akpınar’la yüzleşmiş. Metin Akpınar’ın daha önce çocuk sahibi olup olmadığını bildiğine dair elimizde bir bilgi yok ama Akpınar bundan 14 yıl önce kendi kızıyla yüzleşmiş. Duygu Nebioğlu’nun söylediğine göre bu yüzleşmede Akpınar kızını ‘Bağrına basmamış.’

Duygu Nebioğlu, Akpınar aleyhine babalık davası açmaya yakın zaman önce karar vermiş ve bu dava dün Antalya Akseki’de sonuçlandı, DNA eşleşmesine de bakan mahkeme Akpınar’ın Duygu Nebioğlu’nun biyolojik babası olduğuna karar verdi. Duygu’nun ikizi Sevgi’nin de Akpınar aleyhine bir davası var, bu dava da karar aşamasında.

Türkiye bütün bunları daha yeni öğreniyor, sebebi mahkemenin aldığı gizlilik kararı. Duygu Nebioğlu’nun avukatları gizlilik kararı alınmasını mahkemeden kendilerinin istediklerini söyledi. Yani Metin Akpınar değil olayın gizli kalmasını isteyen, kızı.

Annesi tarafından bebekken bir köye bırakılıp terk edilen, sonrasında devlet koruması altına alınan, devlet yurtlarında şiddet gören, neden sonra evlat edinilen Duygu Nebioğlu, hikayesini ilk olarak bir medya kuruluşuna anlattı. Nebioğlu’nun Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’e verdiği söyleşiden bazı satır başları şöyle:

Duygu ve Sevgi Nebioğlu kardeşler.

Bebekliğim, çocukluğum zor şartlar altında geçti

“88 yılında Antalya’da yaşama tutundum. Dünyanın varlığını talihsiz olaylar ile kavradım. Bebekliğim, çocukluğum zor şartlar altında geçti. 94 yılında Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinildim. Ailem tarafından topluma kazandırılmak için başlayan serüvenimin devamında biyolojik ailemin ve soy ağacımın merakına düştüm.”

Hayranı olduğum sanatçının biyolojik babam olmasının mutluluğunu yaşayamadım

“Bu düşünce beni Türk toplumuna mal olmuş  Sayın Metin Akpınar’a ulaştırdı, henüz 21 yaşında üniversite öğrencisi iken gerçeklerin karşında yoğun şaşkınlık hissiyle, hayranı olduğum sanatçının biyolojik babam olmasının mutluluğunu ne yazık ki yaşayamadım. Aldığım yetersiz sevgi nedeniyle beni bağrına basmakta zorlandığı için ağır travmalar yaşadım, bu sebeble saygı değer avukatlarıma ulaştım.”

Metin Akpınar’ın babam olduğu resmiyete kavuşmuştur

“Bugün avukatlarim Ferihan Polat ve Ahmet Furkan Uludağ sayesinde Metin Akpınar’ın babam olduğu Akseki Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile resmiyete kavuşmuştur. Adalet karşında tüm haklarımı koruma altına almış bulunuyoruz.”

Yıllar sonra gelen mutluluk hayatımın ilk günü gibi  oldu

“Şaşkınım, yıllar sonra gelen mutluluk hayatımın ilk günü gibi oldu. Kamuoyuna bunu açıklamayı borç bilip sevgi ve barış içerisinde hareket edeceğimizi duyurmak istiyorum. Bu süreçte bana destek olan ve koşulsuz sevgi veren Nebioğlu aileme teşekkür ediyorum.”

Akpınar 62 yıldır Göksel Özdoğdu ile evli, çiftin bu evlilikten çocuğu yok

Avukatları: Yargılamanın gizli yürütülmesini biz talep ettik

Nebioğlu’nun avukatları Ferihan Polat ve Ahmet Furkan Uludağ da dava konusunun hassas olması sebebiyle ilk dilekçede yargılamanın gizli yürütülmesini talep ettiklerini söyledi, “Müvekkilimizin yaşadığı bu süreçte hukuken ona destek olduğumuz ve olumlu sonuç elde ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

Annesi köye bırakıp Almanya’ya gitmiş

Duygu Nebioğlu 1988’de Antalya’da doğdu. Biyolojik annesi Suphiye Orancı kızını iki aylıkken Antalya Kemer’de bir köylü kadına bıraktı, bir Alman vatandaşıyla evlenerek Almanya’ya gitti.

Genç kadın aradan geçen 35 yıl boyunca biyolojik annesiyle hiç yüz yüze gelmedi. 6 aylıkken Antalya Valiliği tarafından devlet korumasına alındı ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna yerleştirildi. 6 yaşına kadar yurtta yaşayan Duygu burada şiddet gördü; işitme, konuşma, anlama ve algılama yetenekleri eksik gelişti.

İstanbul’da Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim alan Duygu Nebioğlu, biyolojik babası Metin Akpınar’la bu dönemde karşılaştı. Ünlü sanatçıyla iletişime geçti. Gerçeği öğrendikten 14 yıl sonra konuyu mahkemeye taşımaya karar verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.