Akrep sevdiğini, İkizler kendini olduğu gibi kabul etsin. Başaklara destek yağıyor, Terazi bitti derken yeniden başlıyor

Bu hafta kendisi ile yüzleşebilen, hatalarını kabul ederek törpülemeye başlayan kişileri şanslı olaylar bekliyor. Bakın 28 Nisan - 4 Mayıs arası burcunuz ne söylüyor.

Popüler 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Bu hafta mükemmel değil size göre olanın peşine takılma zamanı. Fotoğraf: Shutterstock

♈ KOÇ BURCU

Bu hafta kendinizle yüzleşeceksiniz ve birçok şanslı durumu da hızlıca hayata geçireceksiniz. Tepki tepkiyi doğurur. Kendinizle alakalı gerçekleri süzgeçten geçirin. Bugüne kadar yaşadığınız olumsuz olayları aklınızda kaldığı kadarı ile yeniden hatırlayın. Tartışma ve eleştirilerin hiçbir şeyi yoluna koymadığını kabul edin. Kırdığınız kişilerle yer değiştirin. Yaşadığınız o sıkıntılı anlarda size anlatmak istediklerini yeniden değerlendirin. Yoğun tepki vererek onların içlerinde yarattığınız hezeyanları kabul edin ve gönüllerini alın.

Her ilişki emek ister, bunu bilen birisiniz ama yıllar boyu emek verdiğiniz her şeyi bir sözünüzle yıkabiliyorsunuz. Kendimiz ile yüzleşmek yürek ister ve bu yürek sizde var. Maddi olarak oldukça güçleneceğiniz bir süreç başlıyor karşınıza çıkan imkanları hızlıca fırsata çevireceksiniz. Artan gelirinizin bir kısmını gelecek için saklamayı unutmadan kırdığınız kişilere küçük jestler yaparak gönül alabilirsiniz.

♉ BOĞA BURCU

Burcunuzda son misafirlik günlerini geçiren Jüpiter gezegeni Uranüs ile çok güçlü bir enerji yayarak kavuşum yapıyor. İki gezegenin en önemli etkisi en zorlu durumlarda bile sakin kalabilmeyi ve olumsuz tepkiler vermemeyi size öğretecek. Bunu tam olarak yapamadığınız sürece kaybedenlerden olduğunuz artık biliyorsunuz.

Uranüs’ü dizginlemek çok kolay değildir. Son 5, 5 yıldır sizi bir hayli yordu. Ama Jüpiter ile kavuşumu sabrınızın mükafatı olacak. Uranüs gezegeninin son sınavı sizin gibi düşünmeyenlerle daha fazla vakit geçirebilmeyi ve sabretmeyi öğretmek olacaktır. Uzaklaştığınız akraba ve arkadaş ilişkilerini sağlamlaştırmalı ve yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz yakınlarınıza yardım etmeli, sabır içinde daha fazla vakit geçirmeye çalışmalısınız. Hakkında çok iyi düşüncelerinizin olmadığı biri size yeni ve kârlı bir proje teklifi ile gelerek olumsuz düşüncelerinizden vazgeçmenizi sağlayacak.

♊ İKİZLER BURCU

Bu hafta yapacağınız ilk şey kendinizi gerçekten sevmeyi öğrenmek olmalı. Ardından fiziksel ve psikolojik olarak size zarar veren her şeyden ve kişiden uzaklaşmanız gerekir. Zayıf ve güçlü yönlerinizi kabul etmelisiniz, kabul ediş başarmanın ilk adımıdır. Zayıf olan tarafınızı güçlendirmeye çalışırken güçlü olan yönlerinizi de ortaya koymaktan çekinmemeli, kendi yolunuza taşlar koymamalısınız.
Mütevazi olmak erdemdir fakat siz bu konuyu fazla abartıyorsunuz. Bazı insanları mutlu etmek için kendinizi değersiz gösteriyor ve bir süre sonra da gerçekten öyleymiş gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Siz kendinizi öyle hissetmeye başlayınca karşınızdaki kişilerde o şekilde davranıyor ve sonuç olarak çok fazla üzülüyorsunuz. İşlerinize odaklanın ve karşınıza çıkan fırsatları muhteşem zekanızla hızlı bir şekilde hayata geçirin.

♋ YENGEÇ BURCU

Başkalarının istediği ve dayattığı gibi değil kendi istediğiniz gibi yaşayın. Etrafınızdaki kişilere en yakınınız da olsa gerektiğinde ‘Hayır’ demeyi öğrenmeniz gerekiyor. Sizi gerçekten seven ve değer verenler her halinizle sevecek ve saygı duyacaktır. Saygı duymayanları, eleştirenleri, dayatmacı kişiler de bırakın hayatınızda olmasınlar. Zaten onlarla aynı frekansta değildiniz. Sizi olumlu alışkanlıklar edinmeye davet eden, dinleyen, anlamaya çalışan kişilerle daha fazla beraber olun.

Size iyi davrandığını düşündüğünüz fakat kötü alışkanlıkları olan kişilerden de uzak durmaya çalışın, çünkü o tip insanlar hem ruhunuzu sömürüyor hem de sağlığınıza zarar veriyor. İyi insan olmaya çalışmakla marazlı iyilik yapmak aynı şey değil, bu ayrımı yapın. Kimseyi kırmamak adına yaptıklarınız sizin kırılmanıza sebep oluyorsa buna dur demeniz gerekiyor.

♌ ASLAN BURCU

Artık kendiniz için bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Spor yapın, uykunuzu almaya çalışın, doğru ve zamanında beslenin, sosyalleşmeye ve hobilere yönelin. Sanatsal konuların içinde olmaya çalışın. Ruhunuzu serbest bırakın ve sizden ne istediğini dinleyin. Başkalarına yapıcı ve iş bitirici, kendinize ise her hatanızda sert olmaktan vazgeçin. Yaşam içinde herkes hata yapar, siz de hatalarınızla büyüdünüz ve olgunluğa eriştiniz. Başkalarına okyanuslar gibi geniş affediciliğinizi kendinize de uygulamaya hemen başlayın. Hatalarınızı affedin ve kendinize sonsuza dek ceza kesmeyin.

Hayallerinize odaklanın, elinizden geleni yapın ama gerçekleşmiyorsa da üzülmeyin ve yeni bir amaca yönelin. Başardıklarınız için gururlanın kendinizle, bunu hak ediyorsunuz. Siz kendinizle gururlanmaya başladığınız zaman başkaları da sizi övecek ve ruhunuz okşanacaktır.

Başarıyı hedef alın, mükemmel olmak yerine yanlış yapma hakkınızdan vazgeçmeyin, vazgeçerseniz yeni şeyler öğrenme ve gelişme olasılığını kaybedersiniz. Unutmayın, mükemmelliyetçiliğin arkasında korku yatar. İnsan olduğunuzu hatırlayarak korkularınızı göğüsleyin. Daha mutlu ve daha etkili bir insan olursunuz. – David D. Burns, Psikiyatr

♍ BAŞAK BURCU

Kılı kırk yaran başaklar burçlar içinde en çok kazık yiyendir. Detaylara dalarken ana konudan uzaklaşabiliyorsunuz. Yapmacık davranmayı bilmez, rol yapamaz ve herkesi kendiniz gibi sanarak zararlara uğrarsınız. Bu hafta değişim zamanı. Artık gereksiz şüphecilikleri, her şeyi enine boyuna hesaplamayı, yakın ilişkilerden korkmayı ve gizli yetersizlik hislerinizi arkanızda bırakarak adeta yeni bir benlikle doğacaksınız. Biraz boş vermenin rahatlığını yaşamaya başlayacaksınız. Şans yakalamak için siz kapıları çalmadan sizin kapınız çalınacak. Kendiniz sıkmaya ve yapmak istediklerinizi ertelemeye gerek yok. Jüpiter ve Uranüs gezegeninin 20 yılda bir gerçekleştirdiği kavuşumdan destekler yağacak. Hem aşkta hem de parada kazanabilirsiniz. Genelde sıkıntılı olaylara alışık olduğunuz için karşılaştığınız güzel fırsatlar sizi oldukça şaşırtacak.

♎ TERAZİ BURCU

Jüpiter ve Uranüs gezegeninin size verdiği mesajı hayata geçirin. “İhtiyacı olana yardım et ama kendini de önemse ve isteklerine odaklan. Kaçtığınız sıkıntılarınız ve acı diye nitelendirdiğiniz konularla yüzleştiğinizde ortada büyük bir acı olmadığını da göreceksiniz. Bir şeyi sonuna kadar deneyip eğer ki kaybetmişseniz o durumdan öğreneceğiniz bir şey vardır.

Her kayıpta bir kazanç her bitişte yeni bir başlangıç vardır. Üzerinize yapışan olumsuz duyguları atın gitsin kendinizi serbest bırakın ve yeni güzelliklere kapınızı açın. Kendinizle ilgilenmeye ve etrafınıza yeniden gülümsemeye başladığınızda hayatınızdan gittikleri için üzüldüğünüz kişiler üzülmeye başlayacak. Uzun zamandır ertelediklerinizi belli bir sıralama içinde hayata geçirin ve yaşamın size sunacağı güzellikleri sevgi ile karşılayın.

♏ AKREP BURCU

Etrafınızdaki herkesin başarılı ve mutlu olmasını isteyen bir yapınız var fakat bazen aşırı eleştirel davranıyorsunuz. Değişimini istediğiniz kişilerin olumsuz yönlerini saçlarını okşayarak mı söylüyorsunuz yoksa sert sözler mi seçiyorsunuz? Bu soruyu kendinize sorun ve cevabını tarafsız olarak verin. Sert sözlerin karşı tarafı sarsarak değişime sebep olacağını düşünmenizin büyük bir hata olduğunu fark etmelisiniz.

İnsan sadece kendisini değiştirip dönüştürebilir. Başka insanlara örnek olabilirsek ve karşı taraf değişime hazırsa fazla söze ve eleştiriye gerek yok. Siz de bu bilinçle davranmaya başladığınız zaman hayat gözünüze daha kolay görünmeye başlayacak. İnsanoğlu hata yapmadan büyüyüp olgunluğa erişemez. Sevdiklerinizi hataları ve kusurları ile kabul etmeye başlamak da sizin en büyük değişiminiz olacak.

♐ YAY BURCU

Bir süredir kendinizi yetersiz görüyor, birilerine bağımlı hissediyorsunuz, tek başınıza birçok şeyi başarabilme kapasitenizi fark etmekte zorlanıyorsunuz. Birbiri ile anlaşamayan aile bireyleri arasında aracılık yapmak zorunda kalmanız, ailenizin sorumluluklarını tek başınıza sırtlamanız pozitif enerjinizi yok etti. Aile bireylerini birbirine yaklaştırmaya ve tartışmalar çıkmasını önlemeye çalışırken kendi isteklerini göz ardı ettiniz ve sessiz kalmak zorunda kaldınız. Ama patlamak üzeresiniz. Hiç kimse ile tartışmaya girmeye gerek yok. Bırakın herkes kendi sorununu kendi halletsin siz de işinize gücünüze bakın, özel yaşamınıza odaklanın ve kendinize ödüller verin. Siz kendinize ödül verdikçe evren de ödüllerini esirgemeyecektir.

♑ OĞLAK BURCU

Başkalarının sorumluluklarını üstlenip kendi hayatınızdan vazgeçmenin sizi yıprattığını fark etmenizin zamanı geldi. Ailenizin, sevdiklerinizin her zaman ayakta kalması gereken taşıyıcı kolonu gibi hissediyorsunuz bu da kendinizi unutarak onların mutluluğu için çabalamanıza sebep oluyor. Her şeyin fazlası zarar. Size zarar veren en belirgin yönünüzde başkalarının sorumlulukları ve sırtınızdaki ağır yükler.

Bu haftadan itibaren sırtınızdaki ağır bagajları boşaltmaya başlayın. Herkes kendisi için yapılması gerekeni kendisi yapsın. Zorlandıkları zaman küçük destekler verebilirsiniz ama herkesin sorunluluğunu alarak aslında etrafınızda tembeller ordusu yaratıyorsunuz. Jüpiter ve Uranüs kavuşumu size şahane fırsatlar getirecek tek yapmanız gereken önce kendiniz düşünmeniz.

♒ KOVA BURCU

Bir süredir yaşadığınız sıkıntılar sebebi ile takıntılarınız arttı mutsuz ve depresif bir ruh hali içinde yaşamdan keyif almakta zorlanır hale geldiniz. Güvensizliğiniz yüzünden kolaylıkla başarabileceğiniz konuları dahi erteliyorsunuz.

Sevginin olmadığı bir hayat, dalları yaprakları kopmuş, sadece kökleri kalan bir ağaca benzer ve duyarlı olan herkes o ağacın görüntüsüne üzülür. Sizi gerçekten seven insanlara sarılın ve yeni insanlara da kapınızı aralayın. Sevmek ve sevildiğinizi hissetmek kalbinizdeki kilitli kapıların açılmasına sebep olacak. Bu hafta maddi anlamda güzel destekler söz konusu olacak. Yalnız Kovalar yeni birileri ile tanışacak. Kalbinizde uçuşan kelebekler hayatın her alanına pozitif bir enerji yayacak. Tüm korkularınızla yüzleşin ve hepsini hayali bir çöp torbasına koyarak atın gitsin.

♓ BALIK BURCU

Aşırı tepkileriniz hayatınızdaki kayıpların asıl sebebidir. Anlık sözlerinizin nelere mal olduğunu düşünmeli ve bu bilinç durumundan kurtulmak için çaba harcamalısınız. Aslında birçok olumsuz olaya ve kişiye fazla sabrediyorsunuz. Doluyorsunuz, ruhunuz sıkılmaya başlıyor ve sonra aniden patlıyorsunuz. Tepki vermeniz gereken yerde susuyor, susmanız gereken yerde ise bağırmaya başlıyorsunuz. Genelde de sizi o hale getiren insanlara patlamaktan ziyade yakınızda olan ve size çok değer veren kişileri kırıyorsunuz.

Büyük depremler yaşamak istemiyorsanız artçılarla içinizdeki negatif enerjiyi boşaltın. Bu sayede hem siz daha rahat olacaksınız hem de etrafınızdakiler. Jüpiter ve Uranüs gezegeninin 20 yılda bir gerçekleşen kavuşumunun size sürprizleri var. Uzun süredir araba almak veya değiştirmek isteyen Balıklar bu isteklerini kolaylıkla hayata geçirebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.