Altın Küre 2024: Kırmızı halıda renk vardı

Hangi tören olursa olsun kırmızı halının galibi değişmez. 81. Altın Küre Ödülleri'nde de kural bozulmadı. Yıldızlar özenle hazırlandıkları gecede şıklıkta yarıştı, hepsi kazandı.

Popüler 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Golden Globe kırmızı halıda (soldan sağa) Taylor Swift, Billie Elish, Margot Robbie. Fotoğraflar: New York Times

81. Altın Küre Ödülleri’nde ‘Oppenheimer’ En İyi Film ve Yönetmen dahil beş ödül kazandı. Filmin gişedeki en güçlü rakibi Barbie geceden iki ödülle ayrıldı. TV kategorisinde ‘Succession’ ve ‘The Bear’ geceye damga vurdu.

Peki ödül gecelerinde ihtişamın yükseldiği kırmızı halıda rekabet ne durumdaydı?

Bir elbiseyi diğerine tercih edebilirsiniz ya da bir makyaj uygulamasını ötekinden daha çok beğenebilirsiniz. Ama birinciyi seçmek kolay değil çünkü yıldızların hepsi geceye özenle hazırlanmıştı.

Kadınlarda parlak renkler erkeklerde takım elbiseyi esneten şık detaylar gözü aldı. İşte onlardan bazıları…

Margot Robbie

Barbie’nin başrol oyuncusu Margot Robbie Barbie bebeğin bir kostümünden esinlenerek pembe tüllü, ışıltılı ve tabii ki pembe bir elbise seçti.

Taylor Swift

Müzik dünyasında rekor üstüne rekor kıran Taylor Swift dar ve ışıltılı  yeşil elbisesiyle deniz kızı gibi görünüyordu. Bu dikkat çekici giysiyi dengelemek için saçlarını günlük denebilecek kadar sade taramıştı.

Jennifer Lopez

Ben Affleck ‘Air’ filmiyle ‘En İyi Film’ kategorisinde aday oldu. Gecede kocasına eşlik eden  54 yaşındaki Jennifer Lopez geceye Nicole + Felicia imzalı bir haute couture tasarımla katıldı.

Cillian Murphy

Performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Oppenheimer’ın başrol oyuncusu Cillian Murpy yüksek topuklu parlak botları, pili detaylı gömleği, rahat kesin takımıyla modern bir görünüm yakalamıştı.

Billie Elish

New York Times’ın stil editörleri müzisyen Billie Elish’ın kıyafeti için ‘Tam bir Z kuşağı tercihi’ demiş. Z kuşağı 1995-2009 yılları arasında doğanlara deniyor. 2001 doğumlu Elish bu anlamda yaşının hakkını veriyor. Üstelik bu genç yaşında Barbie filmi için yaptığı ‘What was I made for?’ ile En İyi Şarkı ödülünü aldı.

Ayo Edebiri

‘The Bear’de rolüyle en Müzikal / Komedi dalında En İyi Kadın oyuncu seçilen Ayo Edebiri’nin Prada elbisesi kırmızısının tonuyla tazelik hissi verdi. Transparan kuyruk elbisenin havasını değiştirirken bob kesim saçlar sade şıklığa sessizce katkıda bulundu.

Rosamund Pike

Yıldızların çoğu renkli giysiler seçince Rosamund Pike’ın tören için seçtiği matem havasındaki siyah elbise daha da  dikkat çekti. Pike yas tutmuyor ama böyle giyinmesinin özellikle de yüzünü kapatmasının bir sebebi var. Noel tatilinde kayak yaparken kaza geçiren oyuncu yüzündeki izleri biraz da olsa kapatabilmek için yüzünü bir tülle örtmek istemiş.

Oprah Winfrey

1900’lerin başında ABD’nin Georgia eyaletinde yaşayan Celie adlı genç kızın hayatını anlatan The Color Purple’ın (Mor Yıllar) yapımcılarından Oprah Winfrey kırmızı halıda filmin adına uygun bir elbiseyle yürüdü. Formunda görünen Winfrey geçenlerde Ozempic’le zayıfladığını açıklamıştı.

Emma Stone

Emma Stone ‘Zavallılar/ Poor Things’ filmiyle Komedi / Müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Stone işlemeli Louis Vuitton  elbisesiyle kırmızı halıda da çiçek açtı.

 

Timothee Chalamet

Wonka ile Müzikal / Komedi kategorisinde En iyi Erkek Oyuncu adayı olan Timothee Chalamet ödül alamadı, ama kırmızı halıda yine dikkat çekmeyi başardı. Üstelik bunu renkli bir kostüm tercihiyle değil siyah rengin sofistike yorumuyla yaptı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.