Aşk acısı Kayserili Ali’yi stil sahibi yaptı

Kayseri'de sevdiği kadından karşılık bulamayan Ali Memil adlı mobilyacı, aşkların tutkulu yaşandığı 1970'li yılların kıyafetleriyle aşk acısını unutmaya çalışıyor. İspanyol paça pantolonlar, geniş yakalı gömleklerle yeni stili herkesin dilinde.

Popüler 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Memil fotoğraf çekilmeyi çok sevmese insanların ricasını geri çevirmediğini söylüyor.

Mobilya sektöründe çalışan Ali Memil altı yıl önce aşık olduğu bir kadından karşılık bulamadı ve bir nevi geçmişe ışınlandı. AA’nın aktardığına göre başkasıyla da evlenmeyen ve karşılıksız aşkın üzüntüsüyle hüzünlü müzikler dinlemeye başlayan Memil 1970’li yılların nostaljik kıyafetlerini giymeye başladı.

İş haricinde 1970’lerin modası İspanyol paça pantolon, renkli, desenli ve uzun yaka gömlek, yumurta topuk kösele ayakkabı giyen 39 yaşındaki Memil saçlarını da Ferdi Tayfur ve Orhan Gencebay’ın saç tarzına benzetti. Tarzı, nostalji kıyafetleri, uzun saçı ve bıyık modeliyle dikkati çeken Memil’i görenler sık sık fotoğraf çektiriyor.

Memil kimseyi taklit etme amaç ve çabasında olmadığını vurguluyor.

Memil nostaljiyi sevdiğini ve o dönemi her haliyle yaşadığını söylüyor. Saf aşkların eskiden daha çok yaşandığını anlatan Memil “Benim öyküm aslında biraz da aşk hikayesi. Hayatıma giren biri vardı, çok sevmiştim. Her şeyimi verecek, feda edecek kadar çok sevmiştim, olmadı” diyor.

Giysilerini özel yaptırıyor

Yaklaşık altı yıldır 1970’li yılların modasına göre giyindiğini belirten Memil pantolonunu, gömleğini, ayakkabılarını özel ustalara yaptırmış.

Kombinlerine dikkat ettiğini söyleyen Memil “İnsanlar çok beğeniyor. ‘Abi Orhan Gencebay gibisin’, “Abi Ferdi’ye benziyorsun’, ‘Abi çok güzel olmuşsun’, ‘Bu ne karizma’ gibi tepkiler alıyorum. Güzel şeyleri duymak mutlu ediyor” diyor.

Ancak Memil “Bu tarz bir duruş başkası beğensin diye değil kendin için yaparsan güzeldir” diyerek uyarıyor ve yine aşk acısını hatırlıyor:

“Aslında bu iş aşk hikayesine dayanmakta. Birini çok sevmiştim, olmayınca bunu bir şekilde dışarı atmam gerekiyordu ki bana zarar vermesin. Böyle kafamı biraz dağıttım, bana uğraş oldu. Hoşuma gittikçe de üstüne yenilerini ekledim.”

Nostalji sevdası ya da bizim büyük çaresizliğimiz!Nostalji sevdası ya da bizim büyük çaresizliğimiz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.