Bir Pistorius vakası daha: Kendi düğününde eşi dahil dört kişiyi öldürüp intihar etti

Tayland'da paralimpik atlet olarak madalyalar kazanmış olan damat kendi düğününde dehşet saçtı. Evlendiği kadın dahil dört kişiyi silahla vurup öldürdü, sonra da intihar etti.

Popüler 27 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

25 Kasım’da Tayland’da yapılan düğün damadın aralarında gelinin de olduğu dört kişiyi vurup sonra da silahı kendi kafasına doğrultmasıyla faciayla sonuçlandı.

Olay Tayland’ın kuzeydoğusundaki Nakhon Ratchasima eyaletinin Wang Nam Khieo bölgesindeki bir köyde meydana geldi. Bangkok Post’un haberine göre zanlının ismi Chaturong Suksuk. Paralimpik Oyunlarda Tayland’ı yüzme ve atıcılık dallarında temsil eden ülke çapında ünlü bir atlet.

29 yaşındaki paralimpik atlet 25 Kasım sabahı üç yıllık sevgilisi Kanchana Pachunthuek ile nikah kıydı. Aynı günün gecesi de düğün vardı. Düğünde konuklar ve aile  çevresi Chaturong’un beklendiği kadar mutlu görünmediğini söyledi.

Anlatılana göre Chaturong bir ara düğünü terk etti ve 9 milimetrelik bir tabancayla geri döndü; ateş açarak gelin Kanchana, annesi ve küçük kız kardeşini öldürdü. Ateş sırasında serseri kurşunlar iki de konuğa isabet etti ve hastaneye kaldırılan konuklardan biri hayatını kaybetti. Chaturong daha sonra aynı silahla kendisini de vurdu ve öldü.

‘Cinayetin sebebi güvensizlik ve aşağılık kompleksi’

Polis cinayeti araştırırken The Nation’ın haberine göre, yapılan ön soruşturmada çiftin parti sırasında tartıştığı tespit edildi. Görgü tanıkları tartışmanın damadın “güvensizlik ve aşağılık kompleksinden” kaynaklandığını, sakatlığı nedeniyle karısının onu başka bir erkek için terk edeceğinden korktuğunu söyledi.

Eski bir paramiliter korucu olan milli atlet görev sırasında geçirdiği kazada sağ bacağını kaybetmişti.

Khaosod gazetesi Chaturong’un 2022 yılında Endonezya’da düzenlenen 11. Asya Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazandığını belirtti.

Olay Tayland İçişleri Bakanlığı’nın silah ruhsatı alımını bir yıl durdurma kararının duyurmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Ülkenin başkenti Bangkok’ta son zamanlarda meydana gelen silahlı saldırıların ardından gelen bu karar ülkede silahlı şiddeti engellemeyi amaçlıyor.

Akıllara Pistorius vakası geldi

Cinayet Güney Afrika’daki Oscar Pistorius vakasını akıllara getirdi. Paralimpik olimpiyat şampiyonu Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius 2013 yılında sevgilisi Reeva Steenkamp’ı silahla dört el ateş ederek öldürmüştü.

13 yıl 5 ay ceza alan ve 11 yıldır tutuklu bulıunan Pistorius geçenlerde tahliye edilmiş, bu dünya çapında ses getirmişti.

Düğünden kovulunca dehşet saçtı: Bir ölü, yedi yaralıDüğünden kovulunca dehşet saçtı: Bir ölü, yedi yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.