Dört yaşındaki kayıp çocuk ormanda neredeyse 24 saat tek başına kaldı

ABD'nin California eyaletindeki Fresno kentinde bir göletin çevresinde kaybolan dört yaşındaki çocuk neredeyse 24 saat ormanda tek başına hayatta kaldıktan sonra sağ salim bulundu.

Popüler 24 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Fresno Şerif Departmanı

Eğer dedektiflik filmi ya da dizisi izliyorsanız ormanda kaybolan bir çocuğun canlı bulunamayacağını düşünürsünüz. İzlediğiniz yapım macera türündeyse kaybolan çocuğun bulunana kadar yaşadıklarına tanıklık edersiniz. Geçen yıl Kolombiyalı dört kardeşin 40 gün boyunca ormanda tek başlarına verdikleri mücadeleye ilk elden şahit olmadık belki, ama onlar sağ salim bulunana kadar bıraktıkları izleri takip edebildik. Bir, dört, dokuz ve 13 yaşlarındaki bu dört kardeş filmlere taş çıkaran bir mücadele vermişti. Bugün ABD’nin California eyaletindeki kayıp vakası onlarınki kadar uzun sürmedi belki ama dört yaşında bir çocuğun ormanda 24 saat tek başına kalması da sıradan bir hikaye sayılmaz.

Dört yaşındaki Christian Ramirez California’nın Fresno kentinde Huntington Gölü bölgesinde Rancheria Kamp Alanı’nda kayboldu. Ailenin deyimiyle beş dakika içinde kayboluvermişti. Öğle sularında polise durumun ihbar edilmesi üzerine arama kurtarma ekipleri, Hava Destek Birimi, orman korucuları ve California Su ve Vahşi Yaşam Departmanı görevlileri Huntington Gölü’nün kuzeydoğusunda Christian’ı aramaya başladı.

Yerel medya KFSN’ye göre köpekler, helikopterler ve yaklaşık 70 arama kurtarma görevlisi gece boyunca aramalarını sürdürdü. Arama çalışmalarına 50’den fazla gönüllü de destek verdi. İnsanları bu kadar endişelendiren şey Huntington’da ayıların olduğunun bilinmesiydi. Ayrıca vahşi kedilerin ve yılanların da yine ormanda olma ihtimali vardı. Bunun dışında yetkilileri endişelendiren bir diğer şey de çocuğun kayıp bir yerlere düşmesi ya da sulara kapılmasıydı.

Fotoğraf: Fresno Şerif Departmanı

Christian boyu en çok bir metre, 40 kilo bir çocuktu. Soğuk geceye karşı tişörtü ve şortuyla ormanda kalakalmıştı. Ancak korkulan olmadı. Christian kaybolduktan bir gün sonra sabah sekiz sularında kaybolduğu yerin 400 metre ötesinde bir ağacın altında bulundu. Fresno Şerifi Brandon Pursell KFSN’e “Bu sabah arama ekipleri çocuğa seslendiğinde Christian yanıt verdiği için şanslıyız” dedi.

Christian bulunduğunda yorgun ve aç olduğunu ama iyi olduğunu söyledi. Ailesi ile yeniden bir araya geldi. Pursell “Bu olayda ters gidebilecek çok ihtimal vardı ama biz şanslıydık, aile şanslıydı. Çocuk ailesinin yanında olduğu için çok ama çok şanslı” dedi.

Bunun adı mucize: 1, 4, 9 ve 13 yaşında 4 çocuk 40 gün sonra Amazon'da sağ bulunduBunun adı mucize: 1, 4, 9 ve 13 yaşında 4 çocuk 40 gün sonra Amazon’da sağ bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.