Down sendromlu belediye çalışanı: İşimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesinde çalışan down sendromlu Abdullah Ardıç çalışkanlığı ve pozitif enerjisiyle çalışma arkadaşlarının takdirini kazanıyor.

Popüler 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraflar: AA

24 yaşındaki Abdullah Ardıç Hayat Yeniden Vakfının özel gereksinimli bireylerin hayata dahil olmaları amacıyla başlattığı İstihdam +1 Programı kapsamında Onikişubat Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı.

AA’nın aktardığına göre kendisini ifade etme ve özgüvenini ortaya koymada ilk zamanlar zorlanan Ardıç zaman geçtikçe çalışkanlığı ve pozitif enerjisiyle belediyede farklı birimlerdeki çalışanlarla da arkadaşlık kurdu.

Sabah işe geldiğinde gazeteleri ve gün içinde alınan randevuları belediye başkanına ileten Ardıç işini severek ve özverili bir şekilde yapıyor. Yaklaşık beş aydır belediyede çalışan Abdullah Ardıç her sabah kuruma severek geldiğini anlatıyor.

Çalışma arkadaşlarının her konuda kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Ardıç “Ben burada başkanı karşılama görevlisi olarak çalışıyorum. İşimi ve çalışma arkadaşlarımı çok seviyorum” dedi.

Hayat Yeniden Vakfı İstihdam +1 program koordinatörü Leyla Özbay down sendromlu bireylerin doğru eğitim ve destekle kendi hayatlarını idame ettirebileceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta iş ve kariyer koçluğu projesiyle sekiz gencin farklı kurumlarda istihdam edildiğini söyleyen Özbay şunları anlattı: “Down sendromlu yetişkin bireylerimizi çalışma hayatına kazandırıyoruz. Kendi paralarını kazanabiliyorlar. Bireylerimizin bu kapsamda iş koçluğu ile birlikte çalışma hayatının içinde olmaları sosyal yaşamın içinde olmalarını da sağladı. Birçok arkadaş ve çevre edindiler. Para kazandıktan sonra bir yere gidip orada bir çay kahve içmenin tadına varabiliyorlar. Buraların onlara kattığı maddiden çok manevi anlamda büyük bir destekle mutluluk var ve bu da bizi çok mutlu ediyor.”

Kurumların gençleri işe alırken ilk başlarda kaygılı yaklaştığını anlatan Özbay “Kurumlar çocuklarımızı görünce kaygılanıyordu ama onların azmini görünce bize olumlu dönüşler sağlıyor, hatta kendi personelinden daha istikrarlı, daha düzenli çalıştıklarını söylüyor ve ekstradan başka şubelerde de gençleri çalıştırmak istiyorlar” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.