Dünyanın en uzun kadını Rümeysa’dan iki rekor daha: İstediğim kadar küpe takabiliyorum

Dünyanın en uzun kadını unvanının sahibi Rümeysa Gelgi Guinness'te iki yeni rekor daha kazandı: En uzun kız bebek ve en uzun kulaklı kadın.

Popüler 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bir aylık bebek Rümesya büyünce dünyanın en uzun boylu kadını oldu.

İki metre 16 santimetre boyuyla dünyanın en uzun boylu kadını unvanı dahil beş kategoride Gunniess rekorlar kitabına giren Rümeysa Gelgi iki yeni rekorla gündemde. Rümeysa Gelgi ilk kez 10 yıl önce 18 yaş altı kategorisinde bu unvanın sahibi olarak rekorlar kitabına girmişti.

Doğuştan gelen ve çok nadir görülen bir hastalık olan Weaver Sendromu nedeniyle boyu aşırı uzayan Gelgi çoğu zaman tekerlekli sandalye kullanıyor ya da wolker yardımıyla yürüyor.

Dünyanın en uzun boylu kadının Guinness rekorlar kitabında sahip olduğu diğer unvanlar şunlar; dünyanın en büyük ellere sahip kadını, dünyanın en uzun parmaklara sahip kadını, dünyanın en uzun karış boyuna sahip kadını ve dünyanın en uzun sırtına sahip kadını.

Dünyanın en uzun kız bebeği ve dünyanın en uzun kulaklı kadını olmak da ona yeni verilen rekor ünvanları. 1 Ocak 1997’de doğan Rümeysa 59 santimetre boyundaydı. Ona Guinness rekorlarında yeni kazandıran kulakları ise 9,58 santimetre boyunda.

Bu rekoru kırmakla ilgili motivasyonunu şöyle anlatıyor: “Kulaklarım bariz şekilde çok büyük ve ne yazık ki bu hayatım boyunca zorbalığa uğradığım konulardan biri oldu. ‘Kulaklarını düzeltmek için estetik ameliyat yaptır’ diyenler bile oldu. Oysa ihtiyacım yoktu böyle bir ameliyata. Ben de dalga geçilen bir şeyimle bir rekor daha kırmanın güçlü bir mesaj olacağını düşündüm.”

“Kulakların sorun olmuyor mu” sorusunu sıklıkla duyuyormuş. Cevabı net; herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor, hatta büyük kulaklı olmanın avantajlarını şöyle sıralıyor: “Duyma kabiliyetim çok yüksek. Evin diğer odalarında fısıldayarak konuşulanları bile duyuyorum. Çok ciddiyim. Büyük kulakların daha çok ses dalgası topladığı ve daha iyi duyduğuna dair bilimsel açıklamalar var. Ayrıca takı kullanmayı çok severim ve kulağımda istediğim kadar küpe takacak alan var.”

10 yıl sonra hala rekorlar kitabına girebildiğine inanamıyor. Doğal haliyle bu kadar çok rekor kırabildiği için de kendisiyle gurur duyuyor.

Guinness rekorlarının internet sitesine konuşan Rümeysa “Bu rekorları kırarken vermeyi umduğum ana mesaj şu: Bazen insanlar böyle olmanın lanetli olduğuna inandırmaya çalışabilir, ama bu seni birden çok rekor sahibi de yapabilir. Dolayısıyla başkalarının düşüncelerinin sizi üzmesine izin vermeyin” diyor.

Peki dünyaya yeniden gelse bu sendrom olmadan mı gelmeyi tercih ederdi? Hayır: “Bütün bu zorluklardan geçmesem bugün olduğum insan olmazdım. Bu kadar Guinness rekorum olmazdı. İster inanın ister inanmayın, başka türlüsünü istemezdim. Amacım herkesi kendi bedeninde mutlu olmaya teşvik etmek.”

Guinness rekoru kırdı: 18 Madonna dövmesi varGuinness rekoru kırdı: 18 Madonna dövmesi var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.