İddia: Metin Akpınar’ın kızlarının varlığından annelerinin hamileliğinden beri haberi var

Metin Akpınar'a açtığı babalık davasını kazanan ve ünlü tiyatrocunun nüfusuna kaydolan Duygu Nebioğlu katıldığı televizyon programında Metin Akpınar'ın önceki gün yayınladığı basın açıklamasına karşılık verdi: Annemin hamile olduğundan haberi vardı, tanıklar var, annem görüşmek istedi görüşmedi.

Popüler 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Metin Akpınar, Duygu Nebipğlu ve ikiz kardeşi Sevgi

Türk tiyatro ve sinemasının efsane ismi Metin Akpınar bir haftadır gündemde; çünkü Akpınar’ın bundan 35 yıl önce yaşadığı ilişkisinden ikiz kızları olduğu, hatta kızlardan birinden de torunları olduğu ortaya çıktı. 81 yaşındaki Metin Akpınar, yaptığı açıklamada 1988 yılında ‘bir sanat ortamında’ tanıdığı bir hanımla tek gecelik bir ilişki yaşadığını, sonra bir daha o hanımı görmediğini, kızlarının varlığından ise bundan 14 yıl önce haberdar olduğunu söyledi.

Ancak bu açıklamada bazı mantığa uygun olmayan şeyler vardı. Örneğin, ilişkisi tek gecelik bile olsa ikiz çocuklara hamile kalan ve onları doğurmaya karar veren bir kadın, bu durumdan çocukların babasını haberdar etmemiş olabilir miydi? O genç kadının çocuklarına bakmaya yetecek bir maddi durumunun olmadığı da göz önüne alınınca, Metin Akpınar’ı aramamış olması pek akla yatkın gelmiyordu.

İkinci konu, Akpınar’ın çocuklarının varlığından 14 yıl önce haberdar olduğunu ve onları ‘kızları olarak benimsediğini’ söylemesiydi. Madem her şey aile arasında ve barış görüş içindeydi, bunca yıl sonra iki kız kardeş neden Metin Akpınar’a babalık davası açmaya karar vermişti?

Duygu Nebioğlu Kanal D’de ‘Neler Oluyor Hayatta’ programına katıldı

Metin Akpınar’a karşı babalık davası açıp kazanan ikizlerden Duygu Nebioğlu bu soruların cevaplarını dün sabah Kanal D’de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın sunduğu ‘Neler Oluyor Hayatta’ programında verdi. Nebioğlu biyolojik annesinin neden konuşmadığından uzun yıllar Metin Akpınar’la ikili olan Zeki Alasya’nın kendisine gönderdiği mesaja kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akpınar soyadını almayacağını söyleyen Duygu Nebioğlu’nun  bazı açıklamaları şöyle:

📌 Biyolojik annem çok zorluklar çekmiş bir insan. Konuştuğumuzda bana “Size hamileyken yiyecek bir şey bulamıyordum. Komşularım getirirdi” derdi. Dört aylıkken hamile olduğunu öğrenmiş. Metin Akpınar Suphiye Ormancı’nın hamile olduğunu kesinlikle biliyordu. O döneme tanık gazeteci var, şahitlik de yapacak. Annem Metin Akpınar ile konuşmaya gittiğinde öyle korkutulmuş ki bugün bile konuşmaya korkuyor.

Duygu ve Sevgi Nebioğlu henüz küçükken.

Kardeşimle birbirimize Zeki – Metin derdik

📌 Gerçek ailemi 18 yaşıma geldiğimde öğrendim. Gidip Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan soy kütüğümü aldım; öyle bir hakkım var. Dayımı buldum, görüşmeye başladım. Öz dayım, Cumhur Ormancı. Metin Akpınar’ın gerçek babam olduğunu şöyle öğrendim: Dayım bana “Senin baban bir komedyen” dedi. Ben de “Metin Akpınar mı” dedim. “Sen bunu nasıl biliyorsun” diye sordu. Ben de “Kardeşimle aramızda boy farkı var, birbirimize ‘Metin ile Zeki’ diye takılırız, o yüzden aklıma direk Metin Akpınar” geldi cevabı verdim. Sonra Metin Akpınar’a ulaşmaya çalıştım. Beş yıl ulaşamadım. Koruması beni Metin Akpınar’a yaklaştırmadı.

İlk kez TRT’de yüz yüze geldik

📌 TRT’de bir programı vardı. İlk kez orada yüz yüze geldik. Kendisi kızı olduğumu biliyordu ama yansıtmamaya çalıştı. Benimle fotoğraf çektirdi ve gitti. O gün çok üzüldüm, yıkıldım. Program boyunca beni izledi, bunu gördüm. Ama gelip beni dinlemedi. Saatlerce orada Metin Akpınar’ı bekledim, kimse gelmedi. Bu görüşmenin ardından beş yıl boyunca bir araya gelmedik. Henüz 21 yaşındaydım.

Akpınar 62 yıldır Göksel Özdoğdu ile evli, çiftin bu evlilikten çocuğu yok

Karım size zırnık koklatmaz

📌 Bu olaydan sonra inat ettim. Bu sefer vaatler dönemi başladı. Bir strateji uyguladı. 14 yıl boyunca sürdü bu. En sonunda kendilerini mahkemeye vereceğimi söyledim. Onun üzerine bir görüşme ayarlandı. Antalya’da bir otelde 12 saat boyunca karşılıklı konuştuk. Ben hikayemi anlattım. Bir yandan da bana “Karım bunu öğrenirse size zırnık koklatmaz” diyordu. Ben kendisinden ne maddi, ne de manevi destek gördüm. Verdiği parayla sadece hayvanları besleyebiliyorum. Kendim için hiçbir şey almadım. Bana araba mı aldı, ev mi aldı? Son birkaç yıldır ödeme yapılıyor. O da kendisi için bir akşam yemeği olacak kadar para.

Duygu ve Sevgi Nebioğlu kardeşler.

Eşi önce çok iyi sonra çok kötü davrandı

📌 Babam benden bugüne kadar özür dilemediği için davayı açtım. Kendi karını, çocuklarını korurken bizi korumuyorsun. Bu sürecin başına geleceğini biliyordu, her şeyden haberi vardı. Çok güzel oyunculuk yaptı. Eşiyle de muhatap oldum. Birkaç saat görüştük, ilk başta çok iyi davrandı. Sonra çok ama çok kötü davrandı. “Gel bakalım sen, neden Metin Abi’nin üzerinden prim yapıyorsun. Git ananın yanına” diye tepki gösterdi.”

Zeki Alasya “Hakkını arasın” dedi

📌 Dayımın ve Zeki Alasya’nın Ahmet adlı bir ortak arkadaşı vardı. Ne yapacağımıza (mahkemeye gidilsin mi, basına duyurulsun mu vs.) karar vermeye çalıştığımız dönemde Zeki Alasya haber gönderiyor, diyor ki ‘Hakkını arasın, çünkü Duygu’ya hakkını vermeyecek.’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.