Erkek heykellerin babalık mesaisi

Londra'da babalık izninin artırılması için kampanya yürüten aktivistler şehirdeki bronz erkek heykellerin kucağına bebek verdi.

Popüler 18 Eylül 2024
Gene Kelly çocuğuyla daha iyi vakit geçirdiği için çok mutlu:) Fotoğraflar: The Guardian / Graeme Robertson

ABD’li oyuncu Gene Kelly, Fransız futbolcu Thierry Henry, İngiliz mühendis Isambard Kingdom Brunel kendi çocuklarına ne kadar baktılar bilinmez ama bugünlerde heykelleriyle renkli ve etkili bir babalık kampanyasının yüzü olarak boy gösteriyorlar.

Babaların yüzde 90’ı çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek istiyor

The Dad Shift (Babalık vardiyası) adlı aktivist grubun kampanyası iki hafta ile babalık izni açısından Avrupa’da en kötü durumda olan İngiltere’nin kanun yapıcılarını göreve çağırırken bu konudaki çarpıcı veriye de dikkat çekiyor. The Dad Shift’in kurucuları George Gabriel ve Alex Lloyd Hunter kampanya lansmanı için yapılan yeni kamuoyu yoklamasına göre İngiliz babaların yüzde 90’ı çocuklarının hayatında  daha çok yer almak istiyor.

Çalışan anneler gibi babalar da hem çalışıp hem çocuk bakmasın mı… Fotoğraflar: The Guardian/ Graeme Robertson

Ne güzel de bağlamışlar

Bebekler heykellere ne de güzel bağlanmış diye düşündüyseniz, George Gabriel ve Alex Lloyd Hunter bu konuda bebekle daha yakın bağ kurma konusunda ebeveynlere destek olan ve bebek askısı yapmayı da öğreten Mel Pinet’den destek almış.

İngiltere’de babalık izni az, Türkiye’de daha da az. İşçiler beş gün kamu çalışanları 10 gün ücretli izin kullanabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.