Erkekler regl sancısını tattı: ‘O kadar acıdı ki ayakta duramadım’

Japonya'da bir telekomünikasyon şirketinin erkek çalışanları regl sancısını deneyimledi.

Popüler 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Japonya’da bir telekomünikasyon şirketi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için erkek çalışanlarına unutamayacakları bir deneyim yaşattı. Tokyo’daki EXEO Grup şirketinin erkek çalışanları bir cihaz yardımıyla menstrüasyon sancısı çekti.

Cihaz alt karın bölgesine yapıştırılan ve elektrik sinyalleri gönderen pedler aracılığıyla kasları uyararak kramp hissi yaratıyor. Nara Kadın Üniversitesi ve startup şirketi Osaka Heat Cool tarafından geliştirilen cihazı deneyimleyen 26 yaşındaki şirket çalışanı Masaya Shibasaki “Hareket edemedim, acı bir noktada öyle bir seviyeye geldi ki ayakta duramadım” sözleriyle yaşadıklarını özetledi: Şimdi kadın çalışanların her ay bu ağrıyla mücadele edip çalıştıklarını görmüş oldum. Kadınların bunu yapabilmesi inanılmaz. Çok saygı duyuyorum.”

Japonya’da şirketlerin kadın çalışanlarına menstrüasyon izni vermesi zorunlu ancak ücretli izin olmasu şart değil. Anketler kadın çalışanların yaklaşık yarısının bu izni kullandığını gösteriyor.

Şirket erkek çalışanlarının menstrüasyon izni kullanmaları dahil kadın meslektaşlarını daha çok desteklediği bir iş ortamı yaratmak  amacıyla böyle bir yöntem uyguladığını söyledi. Halkla ilişkiler sorumlusu Maki Ogura “Bugün burada menstrüasyon ağrısını deneyimleryenlerin ofise dönüp nasıl hissettiklerini paylaşacağını umuyoruz” dedi.

Çalışanlarının yüzde 90’ından fazlası erkek olan şirkette bu deneyimin diğer erkeklerle paylaşılması epey zaman alacaktır!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.