Turda gemiyi kaçırıp Afrika adasında kalan sekiz yolcu bir sonraki limanı kovalıyor

Norwegian Cruise Line gemisinin Afrika adasında kalan sekiz yolcusu günlerdir rotasına devam eden gemiyi yakalamaya çalışıyor. Aralarında hamile, yaşlı ve felçli yolcular var.

Popüler 2 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Norwegian Cruise Line yolcu gemisi turunun bir ayağında Afrika’da ada ülkesi Sao Tome ve Principe’de durdu. Yolcular adayı gezip önceden duyurulan saatte gemiye geri döndü. Sekizi hariç… Bu arada gemi limandan ayrılarak turuna devam etti. Sekiz yolcu 27 Mart’tan bu yana gemiyi yakalamaya çalışıyor.

Cruise gemilerinde planlanan turun aksamaması için limandan ayrılma saatlerinde esneme yapılmıyor. Norwegian Cruise Line şirketi de olayla ilgili yaptığı açıklamada bu kurala vurgu yaparak “Adada bulunan sekiz misafir gemiye dönüş için yapılan son çağrı saatini de kaçırdı ve gemiye biniş saati olan 15.00’e yetişemedi. Talihsiz bir durum olmakla birlikte duyurulan saatte gemiye dönmek yolcuların sorumluluğunda” dedi.

Misafirlerin bir sonraki uygun limanda gemiyi yakalayarak tura devam etmek için yapacakları seyahatin masrafını da kendilerinin karşılaması gerektiği belirtildi. Şirket yolcuların seyahat edebilmesi için pasaportlarını liman yetkililerine bıraktıklarını ve yolcularla iletişim halinde olduklarını söyledi.

CNN’in aktardığına göre yolcular pazar günü Gambia’da gemiye yeniden binebilmek için 15 saat boyunca altı ülke değiştirerek yolculuk yaptıklarını anlattı. Ancak gemi su seviyesinin düşük olması nedeniyle limana yanaşamadı. Yolcular bugün Senegal’de bir limana yanaşması planlanan gemiyi burada yakalamaya çalışacak.

Gemiyi yakalamaya çalışan yolcular arasında yaşlıların yanı sıra bir hamile ve bir belden aşağısı felçli yolcu var. Bir yolcunun ise kalp ilacını beş gündür alamadığı için hasta olduğu öğrenildi. Geride kalan yolculardan Jay Campbell beş gündür yanlarında kredi kartı ya da para olmayan gruptaki diğer kişilerin  ihtiyaçlarını karşılamak için yüzlerce dolar harcadığını söyledi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.