Google çalışanlarından yönetime: İsrail Teknoloji Konferansı’na sponsorluğu bırakın

600'den fazla Google çalışanı şirket yönetimine dilekçe vererek İsrailli teknoloji şirketlerini tanıtan 'Mind the Tech' adlı konferanstaki sponsorluğunu çekmesini istedi.

Bilim Teknoloji 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Google geçen yılın son aylarında New York şehrinde de bir yönetim ofisi açtı. Fotoğraf: Shutterstock

İsrail’in Gazze’yi işgalinin iş dünyasına yansımaları devam ediyor. Teknoloji kültürü dergisi Wired’ın haberine göre son olarak 600 Google çalışanı New York şehrinde dün başlayan İsrail Teknoloji Konferansı ‘Mind the Tech’in sponsorlarından olan şirketin organizasyona desteğini çekmesini istedi.

Wired editörleri söz konusu mektubu yayımlamadı, ancak gördüğünü belirtti. Buna göre mektupta “Lütfen Mind the Tech’ten çekilin, bir özür yayınlayın ve Gazze’deki büyük can kaybı karşısında umutsuzluğa kapılan Google çalışanları ve müşterilerinin yanında yer alın; Google’ın daha iyisini yapmasına ihtiyacımız var” ifadeleri yer alıyor.

Mühendis salondan çıkarıldı

4-5 Mart tarihlerinde iki gün süren konferans İsrail’in savaş sebebiyle  yaşadığı ekonomik gerileme karşısında İsrail teknoloji endüstrisinin gücünü vurgulamayı amaçlıyor.

Etkinliğin ilk gününde Google İsrail Genel Müdürü Barak Regev’in konuşması bir Google Cloud yazılım mühendisinin yüksek sesle “Çalışmalarımın gözetleme ve soykırıma hizmet amacıyla kullanılmasını istemiyorum” demesiyle kesintiye uğradı. Mühendis bu sözlerinin ardından salondan çıkarıldı.

İmzacılar arasında tam zamanlı Google çalışanlarının yanı sıra geçici çalışanlar da var. Yönetim şimdiye kadar konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.