GQ Türkiye Yaratıcılık Ödülü’nü alan Serenay Sarıkaya: Hüzün yaratıcılığımı artırır, mutluluk ışığımı dışarı çıkarır

Dünyaya ilham veren yaratıcı isimleri değerlendiren GQ dergisi editörleri Serenay Sarıkaya'ya Yaratıcılık Ödülü verdi.

Popüler 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Erdi Doğan / GQ

“Bir aktris olarak ilham veren yeteneğiyle yurtdışında en çok izlenen yapımlarda rol aldı, sayısız ödül kazandı. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra farkındalık yaratan duruşuyla modada Türk ve uluslararası markaların ikonik ismi oldu. Alice Müzikali’nde 100 oyunluk başrolüyle içindeki sesi özgür bıraktı ve tiyatro sahnelerine taşıdı…”

GQ Türkiye son sayısında kısa koyu kısa saçlarla kapağına taşıdığı Serenay Sarıkaya’dan böyle söz ediyor. Takdimin sebebi Sarıkaya’nın ‘GQ Global Creativity Awards’tan aldığı ödül.

Dünyanın ilham veren yıldızlarını küresel editörlerin değerlendirmeleriyle ödüllendiren ‘GQ Global Creativity Awards’ /GQ Küresel Yaratıcılık Ödülleri) dün gece New York şehrinde düzenlendi. GQ Türkiye Yaratıcılık Ödülü’nü alan Serenay Sarıkaya bu vesileyle dergiye verdiği röportajda yaratıcılığının hüzünden beslenip beslenmediği sorusuna şöyle cevap verdi:

“Hüzünlüyken çok yaratıcıyım ama mutluyken de öyle bir ışık açığa çıkıyor ki… O yüzden içerlerde bir yerlerde o hüznün varlığını bilip, yine de o ışığı parlatmak için mutlu olmayı seçmek diyebilirim. O ışığımın sönmemesi için çok büyük bir gayretim oluyor. Beni huzursuz, mutsuz eden her şeyi herkesi çıkartıyorum hayatımdan, ondan ödün veremem asla.”

Yıldız oyuncu başına gelen hiçbir şeyi kötü değerlendirmediğini de aynı röportajda dile getiriyor: “Orada illa benim anlamam, görmem, duymam gereken bir şey vardır. Başına gelenlere “bu niye benim başıma geldi, böyle kötü şeyler niye hep bana oluyor” gibi bakmadığın zaman gerçekten o kadar sonsuz bir skala açılıyor ki, orada bulabileceğin şeyler çok heyecan verici oluyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.