İngiltere ‘kayıp prenses’i merak ediyor: Kate Middleton neden ortada yok?

Önce Galler Prensesi Kate Middleton'ın karın ameliyatı, sonra Kral Charles'ın prostat rahatsızlığı ve detayları açıklanmayan kanser teşhisi... Hastalıklar üst üste geldi, kaygı yükseldi. Herkes aynı şey soruyor: Kate'e ne oluyor?

Popüler 1 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kate Middleton ve Prens William Ekim 2023'te Londra'da. Fotoğraf: Shutterstock

Kate Middleton neden iki aydan fazla süredir bir kere bile halkın önüne çıkmadı. Resmi açıklamaya göre 16 Ocak’ta bir karın ameliyatı olmak üzere hastaneye yattıktan sonra neden tek bir fotoğraf karesi bile vermedi. Operasyonda bir şeyler ters mi gitti? Sahi hastalığı ne? Kate nerede?

İngiltere’de yalnızca tabloid gazeteler değil sosyal medya kullanıcıları da bu soruların peşine düştü. Belirsizlik devam ettikçe spekülasyonlar da artıyor. Dedikoduların son iki gündür yeniden alevlenmesinin sebebi Middleton’ın eşi Galler Prensi William’ın salı günün vaftiz babası için düzenlenen törene “özel bir nedenle” katılmaması oldu.

Kaygıların yükselmesinin bir sebebi de Kral Charles ve Prenses Middleton’ın aynı zamanlarda sağlık sorunları yaşaması. Prenses hastanede nekahat dönemini geçirirken Kral Charles da prostat şikayetiyle aynı hastaneye geldi ve kısa bir tedavi sürecinden sonra ikisi aynı gün (29 Ocak) taburcu oldu.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi 5 Şubat’ta Kral’ın türü belirtilmemekle birlikte kanser olduğu açıklanınca sağlık konusu yine kaygı sebebi haline geldi.

Charles, Kate ve William neşeli bir anlarında

Forbes’te yayınlanan habere göre spekülasyonların bir sebebi de İspanyol gazeteci Concha Calleja’ın ‘Kate’in ameliyatından sonra komplikasyon yaşandığı ve prensesin komaya girdiği’ yönündeki iddiaları. Saray bu iddiaların “gülünç ve saçma olduğunu” daha önce söylemişti. Anca son iki günde dedikodular yine başlayınca magazin sitesi Page Six’e Middleton’ın iyi olduğu belirten bir açıklama yaptı.

Aslında her şey takvime uygun gidiyor.

Saray Kate Middleton’ın Mart sonundaki Paskalya’ya kadar resmi görevine dönmeyeceğini söylemişti. Aynı tarihin geçerli olduğu son açıklamasında tekrar etti.

Ama kimileri gözüyle görmeden endişelerden arınacak  gibi durmuyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.