İstismarcılar yapay zekayla ürettikleri fotoğraflarla çocuklara şantaj yapıyor

Çocukları internetteki tehlikelerden korumayı amaçlayan vakıf uyarıyor: Pedofiller çocuklara şantaj yapmak için yapay zeka kullanarak çıplak çocuk fotoğrafları üretiyor.

Bilim Teknoloji 24 Nisan 2024
IWF dark web'de bulunan söz konusu rehberin İngiliz Ulusal Suç Dairesi'ne iletildiğini bildirdi. Fotoğraf: Shutterstock

İngiltere merkezli uluslararası kuruluş İnternet İzleme Vakfı (IWF) dark web’de çocuk istismarcılarına yapay zeka araçlarını kullanarak çocuklara şantaj yapmanın yollarının anlatıldığı bir rehber bulduklarını açıkladı. Dark web internetin kimlik ve lokasyon bilgilerini gizlemeye olanak sağlayan bir parçası.

Guardian’ın aktardığına göre söz konusu rehber pedofilleri çocukların gönderdiği fotoğraflarda üstlerinde kıyafet yokmuş gibi gösterecek yapay zeka araçları kullanmayı öneriyor. Rehber sonra bu fotoğraflarla çocuklara şantaj yapıp onları istedikleri fotoğrafları yollamaları için zorluyor.

IWF açıklamasında istismarcıların birbirlerine yapay zeka teknolojisini bu amaçla kullanmayı önerdiğine dair ilk kez bir kanıt buldukları belirtildi. İnternetteki çocuğun cinsel istismarına dair içerikleri bulup kaldırmak için çalışan vakıf yapay zekanın aşırı gerçekçi istismar içerikleri yaratmada kullanıldığı ilk örnekler konusunda uyarı yaptı.

Yazarı anonim olan 200 sayfalık rehberin İngiltere Ulusal Suç Dairesi’ne iletildiği bildirildi.

IWF ayrıca 2023 yılının kayıtlarındaki en çok sayıda çocuk istismarı içerikli web sitesi bulunan yıl olduğunu ifade etti. 275 bin internet sitesinde çocuk istismarı içerikleri tespit edildi. Mağdur çocukların yaşının üçe kadar düştüğü belirtildi. İstismar suçlularının bu kadar küçük yaştaki çocukları hedef aldığı bir dünyada küçük yaşta çocuklarla yaşlarına uygun şekilde konuşularak bu tehlikeleri anlamalarını sağlamak gerektiğine dikkat çekildi.

İstihdam kıyameti: Yapay zeka ile en çok kadınlar ve düşük maaşlıların koltuğu tehlikedeİstihdam kıyameti: Yapay zeka ile en çok kadınlar ve düşük maaşlıların koltuğu tehlikede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.