Japon işi: Köpek ve kedilere serinletici yelek

Japonya'da sıcak hava nedeniyle köpek ve kedi sahipleri soğutucu kıyafetlere ilgi gösteriyor.

Popüler 25 Ağustos 2026

Japonya’da sıcak hava nedeniyle köpek ve kedi sahipleri serinletici yelek arayışında.

Uzakdoğu Asya’da ağustos ayının başından itibaren sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediyor. Güney Kore’nin Yangsan kentinde termometreler 42 dereceye ulaşarak rekor kırdı. Daegu’da ise sıcaklık 40,9 dereceye çıkarak 1942’den bu yana ilk kez 40 derece eşiğini aştı.

Ağustos başında Japonya’da da aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatleri kısaltıldı. Şantiyelere, havalandırma sistemine sahip, soğutmalı prefabrik tuvaletler kuruldu. Yetkililer, bu kararın sıcak çarpması riskini azaltmak amacıyla alındığını belirtti. Gecikme durumunda ise daha serin saatlerde çalışma süresi artırılacak.

İnsanlar için alınan önlemlerin yanı sıra bir kıyafet üreticisi, sıcak havaya karşı ‘fanlı kıyafet’ adıyla yeni bir ürün geliştirdi. Tokyo merkezli firma, köpek ve kedi sahipleri için kabarık, yelek benzeri bir kıyafet tasarladı. İnşaat işçilerinin kıyafetlerinden esinlenilen bu ürün, pille çalışan fanlar ve buz torbalarıyla hayvanların vücudunu serinletmeye yardımcı oluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.