Japon şirket kullanılmış bebek bezini geri dönüştürüp satışa sundu

Ozon içeren sterilizasyon, ağartma ve koku giderme teknolojisi kullanarak kullanılmış bebek bezlerini geri dönüştüren şirket ürünleri bazı alışveriş merkezlerinde satmaya başladı.

Çevre 23 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Japonya’da bir şirket dünyanın ilk ‘yatay’ geri dönüştürülmüş bebek bezini üretip piyasaya sürdü. Yatay geri dönüşüm, kullanılmış ürünlerin orijinal ürünün yeniden üretilmesinde kullanılacak hammaddelere dönüştürülmesini ifade ediyor.

The Guardian’ın Mainichi Shimbun gazetesinden aktardığına göre Unicharm adlı şirket Kyushu bölgesindeki bazı alışveriş merkezlerinde kullanılmış bebek bezlerini geri dönüştürerek bebek ve yetişkin bezi üretti.

Hijyen uzmanı onayladı

Geri dönüştürülen bebek bezlerini kötü kokulardan ve bakterilerden arındırmak için ozon içeren sterilizasyon, ağartma ve koku giderme teknolojisi kullanan şirketin yetkilileri hijyen konusunda uzmanlardan onay aldıklarını söyledi.

Geri dönüştürülmüş bebek bezleri 2022 yılında geliştirildiğinden beri bazı hastane ve bakım tesislerinde kullanılıyordu.

Japonya’nın demografik yapısı çocuk bezlerine olan talebin düşmesine neden olurken, yaşlılara yönelik bebek bezi ihtiyacı artıyor. Geçen ay kağıt ürünleri üreticisi Oji Holdings, talepteki keskin düşüş nedeniyle bu yılın sonlarında bebek bezi üretimini durdurup yaşlılar için hijyenik ürünlere yöneleceğini söylemişti.

Japonya nüfusu ne kadar mı yaşlı: Bez üretimi bebeklerden yetişkinlere kaydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.