Madonna, Frida Kahlo’nun elbisesini giydi, eldivenlerini taktı: Saygı duruşu mu saygısızlık mı?

Madonna ressam Frida Kahlo'nun Mexico City'deki müze evini ziyaret edip elbiselerini giydi, çektiği fotoğrafları paylaştı. Ünlü yıldız ilham perisine "saygılarını sunduğunu" söylüyor, ancak kimilerine göre yaptığı büyük saygısızlık.

Popüler 21 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Madonna Frida Kahlo'nun en büyük hayranlarından. Fotoğraflar: Madonna/ Instagram

Madonna geçen sene 23 Ekim’de başladığı dünya turnesini 4 Mayıs’ta Brezilya’da tamamdıktan sonra “en büyük ilham perim” dediği ressam Frida Kahlo’nun Mexico City’deki müze evini ziyaret etti. Pop yıldızı Instagram paylaştığı bir dizi fotoğrafın altına “Kıyafetlerini ve takılarını denemek, günlüklerini ve mektuplarını okumak ve daha önce hiç görmediğim fotoğraflarına bakmak benim için büyüleyiciydi” notu düştü.

Madonna ve Frida Kahlo’nun boyları aynı, 1.60 m. Beden ölçüleri de uyuyor.

Frida Kahlo çocukken geçirdiği hastalıklara ve kendisini yatağa bağlayan trafik kazasına rağmen yaşama bağlı ve üretken ressamdı. Feminist düşünceleri, bireysel özgürlüklerinden vazgeçmeyen asi bir ruhu vardı. Bu haliyle Madonna’nın hayranlığını kazanması ve ondan saygı görmesi anlaşılır.

Ancak Madonna’nın Meksika’nın en değerli kültürel hazineleri arasında gösterilen Frida’nın giysilerini ir vintage mağazasında elbise dener gibi giymesini saygıdan çok saygısızlık olduğunu düşünenler de var.

Para her kapıyı açar mı?

Nitekim Madonna’nın paylaşımının altına gelen yorumlardan biri “İstediğin kadar Madonna ol ama giysilerini denemek ne demek! Eminim hiçbir Meksikalı’nın bunu yapmasına izin vermezler” diyor. Bir diğeri Madonna’nın müze yönetilerine kim bilir ne kadar para verdiğini sorguluyor.

Marilyn Monroe’nun giydiği elbiseyi 60 yıl sonra Kim Kardashian giymişti

Benzer bir tartışma ki sene önce Kim Kardashian ve Marilyn Monroe’la ilgili yaşanmıştı. Kardashian Met Gala 2022’nin kırmızı halısında Monroe’nun 1962 yılında giydiği taşlı bej rengi bir elbisesini giymişti. Özel bir müzedeki elbisenin önemi kendisinden çok giyildiği günden geliyor. Marilyn Monroe bu elbiseyi giyip dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy’nin doğum günü partisine gitmiş, “İyi ki doğdun Başkan” şarkısını söylemişti.

O zaman da elbisenin kültürel bir hazine olduğu ve giyilmemesi gerektiği söylemişti. Kardashian’ın sözcüleri ise reality şov yıldızının elbiseyi yalnızca kırmızı halıda giydiğini, içeride otururken replikasıyla değiştirdiğini açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.