Merkür ensemizde boza pişiriyor: Yengeç, Terazi ve Oğlak’la uğraşmayın

İngiliz siyasetçi ve yazar Edmund Burke “Bizimle uğraşan sinirlerimizi kuvvetlendirir zekamızı harekete geçirir; bu bakımdan düşmanımız yardımcımız demektir” diyor.

Bu hafta Yengeç, Terazi ve Oğlak etkisi taşıyanlar Edmund Burke’nin bu sözünü kendilerine sık sık hatırlatmalı. İşte 14-20 Nisan haftası burç yorumları.

Popüler 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
14-20 Nisan arasında temkinli olmakta fayda var. Fotoğraf: Shutterstock

♈ KOÇ BURCU

Hayatın olumsuz taraflarını görmezden gelerek keyif alabileceğiniz uğraşılara yöneleceksiniz. Çocukları olanlar için biraz sorunlu bir süreçtir. Onlar ile ilgili göz ardı ettiğiniz bir konu gündeme gelebilir ve aile hayatınızı bir anda karıştırabilir. Eşiniz ve çocuklarınızın arasında kalabilir hiç birine söz dinletemezsiniz. Aslında karışmasanız daha iyi olur ama Koç burcunun tartışmalara girmeden kayıtsız kalması çok zordur, hele ki çocukları söz konusu ise adeta bir pantere dönüşür. Kumar, borsa ve benzeri spekülatif konulardan da uzak durmaya çalışmalısınız. Kazanıyorum derken öyle bir yere çakılırsınız ki yaptığınız yanlışları düzeltmek birkaç yılınızı alabilir. Anlık kararları ve her tür riskli konuyu sandıklara gömün ve haftayı sakin geçirmeye bakın.

♉ BOĞA BURCU

Dost bildiğiniz kişilerle fikirlerinizin veya iyi niyetli sözlerinizin yanlış anlaşılması yüzünden tartışmaların içinde kalabilirsiniz. Aslında bu sürece biraz olumlu yönden bakabilirseniz faydalarını da görebilirsiniz. Gereksiz kişileri hayatınızdan çıkarma zamanı geldi. Dostlukları irdelemeye ve kendi hatalarınızı görmeye çalışırken çok uzun yıllardır görmediğiniz, hatta ismini dahi hatırlamadığınız eski bir arkadaşınız ile tesadüfen karşılaşıp yeni arkadaşlarınızdan da kazıklar yemişken ne varsa eskilerde var diyerek ona dört elle sarılabilirsiniz. Yetişkin çocukları olanların önemli organizasyonları bu zamana denk geliyorsa ve sizin ilgilenmeniz gerekiyorsa kenara çekilip organizasyonu yapabilecek birilerine bırakmanız daha faydalı olacaktır. Dalgınlığınız nedeni ile tüm iyi niyetinize rağmen organizasyonları arapsaçına döndürebilirsiniz.

♊ İKİZLER BURCU

İş hayatınızda önemsemediğiniz, ‘bunu ihmal edersem hiçbir şey olmaz’ dediğiniz konular işin içinden çıkmakta zorlanacağınız dev sorunlar haline dönüşebilir. İşinizin başından ayrılmayın, yeni projelerinizle alakalı araştırmalar yapın, geliştirmeye çalışın ama bu hafta gündeme almayın. Mevcut olan işlerinizde her ayrıntıya önem verin, işinizi kendiniz yapmaya çalışın. Başkalarından destek alsanız bile kontrolün sizde olmasına özen gösterin. Tuttuğunuz önemli notlar, bilgisayarınızdaki bilgiler, şifreleriniz, kısaca işe dair önemli ne varsa hepsini yedeklemeyi unutmayın. Özel yazışmalarınıza dikkat edin, anlık dalgınlıklarınız yüzünden gizlediğiniz yazışmalar ortaya dökülebilir. Duyulmasından çekindiğiniz sırlarınızı sadece ve sadece kendinizle paylaşın.

♋ YENGEÇ BURCU

Aklınızı başınıza toplayın ve hiç kimsenin eline sizin aleyhinize kullanabileceği kozlar vermeyin, yakınınız saydığınız kişilerle dahi konuşurken dikkatli davranın. Arkanızdan kuyunuzu kazan, düşmanlık yapanlara kızmak yerine şapkanızı önünüze koyun ve hatalarınızı tarafsızca değerlendirin. Geçmişe dair sizi üzen ve sıkan konuları sürekli olarak düşünüp içinize kapanmak yerine gereken dersleri alıp umutla önünüze bakmaya başlayın. Fikirlerinizi ve yapmak istediklerinizi bu süreçte kendinize saklayın. Sizin fikirlerinizi hızla hayata geçirmeye çalışanlar olabilir ve büyük umutlar beslediğiniz isteklerinize başkaları kavuşabilir. Dua etmek, ihtiyacı olanlara maddi ve manevi destekler içsel sıkıntılarınızı azaltabilir. Sürecin altın anahtarı az konuşup fazla düşünmekten geçiyor.

♌ ASLAN BURCU

Hafta boyu alacağınız eğitimlerle alakalı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca bazı hukuksal sorunlar da aniden ortaya çıkarabilir. Bu süreçte yeni tanışacağınız kişiler sizin üzerinizde oldukça önemli bir etkiye sahip olabilecekleri gibi farkında olmadan bazı ilişkilerinizin bozulmasına da sebep olabilirler. Özellikle yüksek eğitim dönemindekiler için sorunlu geçecek olan bu süreçte, yanlış bilgi aktarımı ve unutkanlık aylarca tamir etmekte zorlanacağınız eğitim sorunlarına yol açabilir. Yolculuklar için de tam bir karmaşa dönemi olduğundan uçağı kaçırmaktan tutun her tür aksiliğin oluşabileceğini düşünerek dikkatli olun ve her tür önlemi alın. Ayrıca eş ailesi ile alakalı sorunları aza indirmek için sözlerinizi süzgeçten geçirin ve onları  yorum yapmadan dinleyin.

♍ BAŞAK BURCU

Karşınıza gözyaşları ile gelen ve dayanamayacağınız acıklı sözlerle maddi destek isteyen kişilere karşı anlık acıma duyguları içinde borç vermeye kalkmayın. Sizi zora sokmayacak yardımlarda bulunabilirsiniz. Hibe edeceğiniz paralar içsel huzura sebep olur. Verdiğim para ne zaman gelecek diye beklentiye de girmemiş olursunuz. Borç, alacak, taksit ödemeleri gibi konular bu hafta arapsaçına dönebilir. Borca girmek, başkalarına borç vermek, kefil olmak ve mülk almak için olumlu bir zaman dilimi değildir. Evlilik ilişkisi bitmek üzere ya da mahkeme aşamasında olanlar; nafaka, tazminat gibi konulara dikkat edin, gözünüzden kaçan bir ayrıntı yüzünden zarara uğrayabilirsiniz. Dikkatli ve temkinli olabilirseniz zararlar ortadan kalkar.

♎ TERAZİ BURCU

Koç burcundaki güçlü gezegen dizilimi ve Merkür geri hareketi sebebi ile zihniniz adeta durmuş gibidir. Harekete geçeceğiniz herhangi bir konuda hiç düşünmediğiniz engellerle karşılaşabilir, yapmak istediğiniz bazı eylemleriniz çok fazla çaba gösterseniz de yarım kalabilir. Basit konularda bile karar vermeniz zorlaşacağı gibi, kendinizi sözlerle iyi ifade edebilen biri olsanız dahi bu süreçte doğru ifade edemez ve yanlış anlaşılırsınız. Bazı insanların asla değişmeyeceğini de anlayarak bundan sonra kimse ile uğraşmama kararı alırsınız. Bir gün çok fazla uyur, diğer gün gerekli gereksiz birçok işle oyalanır, bir kısmını da yarım bırakırsınız. ‘Bir dağ başında tek başıma olsam güneşin doğuşunu ve batışını izlesem ve hiç konuşmasam’ düşüncesi sık sık aklınızdan geçer. Ani bir tatil planı yaparak bu isteğinizi hayata geçirmeniz de olasıdır.

♏ AKREP BURCU

Ters giden, iyi sonuç alamadığınız konular için üzülmek ve dertlenmek yerine olmayan her şeyin hayrınıza olduğunu bilmelisiniz. Fazla üzülmek size hiçbir şey kazandırmaz. Akışa teslim olun ve hobilerinize yönelin. Sevdiklerinizle zaman geçirmeye çalışın. Şarkı söyleyin dans edin resim yapın örgü örün. Size neyin iyi geleceğini bulun ve zamanınızı sevdiğiniz uğraşılar ile geçirin. Tam aksini yapıyor ve her şeyi kafanıza takıyorsanız o zaman sağlık sorunlarına hazır olun. Şifa bulmanın da, hasta olmanın da anahtarı ellerinizde, hangisini istediğinize karar verin. Sağlıklı isek umut edebilir ve başaramadığımız konuları yeniden gündeme alabiliriz ama sağlığımız bozulmuşsa en iyi giden işin bile başında bulunamayız. İş olacağına varır mottosu ile biraz boş vermeye çalışın.

♐ YAY BURCU

Merkür geri hareketi geçmişe yolculuk yapmanıza neden olabilir. Eski partnerinizi daha fazla düşünürsünüz. Gizli gizli ona ait bir şeyleri öğrenme isteğiniz ağır basar. Mutlu olduğunu gördüğünüzde içinizi kin duygusu ve öfke kaplayabilir. Sevdiğinizin bugün yanınızda olmamasının mimarı sizsiniz. Yanında olamadığınız için gitti ve kendine bir hayat kurmak için uğraş veriyor. Ne kendinizden nefret edin ne de ondan, adil olun ve her şeyden önce kendinizi affedin. İki taraf da çok sevse bile bazen ilişkiler bitebiliyor. Gerçekleşen ve gerçekleşmeyen her şeyin hayrınıza olduğunu kabul ederek önünüze bakmaya çalışın. Ortaklıkların da alarm vereceği bu süreçte ortak iş yaptığınız kişilerle aranızda geçen konuşmalara dikkat edin ve mümkünse imza atmaktan uzak durun.

♑ OĞLAK BURCU

Merkür’ün geri hareketi ve Koç burcundaki güçlü gezegen geçişi sizi biraz zorlayabilir. Elektrikli ve elektronik her tür aletiniz bozulabilir. Sizin için önem arz eden belge ve resimlerinizi yedeklemeyi unutmayın. Ayrıca Merkür Retro iken maddi konularda yapılan işlemler fiyasko ile sonuçlanabilir. Bu süreçte estetik ameliyat, saç ekimi hiç düşünülmemeli, ayrıca saç kesimi, boyatma hatta kaş alma gibi olaylarda bile aynaya bakmak istemeyeceğiniz durumlar yaşanabilir. Merkür güzellikle alakalı bir gezegen değil diyebilirsiniz, evet haklısınız. Fakat iletişim ve her tür aleti yöneten gezegen Merkür olduğundan fiziksel görüntünüzde kullanılacak aletlerin işlemler sırasında bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle biraz sabredin ve değişim isteğinizi Merkür geri hareketi sonrasına erteleyin.

♒ KOVA BURCU

Bir sözünüzle size gülümseyen, sizi mutlu etmek için elinden geleni yapan insanlara sahip olmak dünyanın en büyük zenginliğidir. Bu hafta sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz bir parça güçleşebilir. Mükemmeliyetçi yapınız öne çıkar ve sözleriniz ateşten daha yakıcı hale gelerek sevdiklerinizin içini yakar. Yanan kaçar ve nereye gittiğine de bakmaz. Tek derdi kurtulmaktır gidenin. Sıcak yuvanızın yalnızlıktan buz kesmemesi için sabırlı olun, sözlerinizi adaletin terazisinde tartın ve öyle konuşun. İnsanları değiştirmeye uğraşmayın oldukları gibi kabul edin. Hiç kimse robot değil, herkes duygularını farklı yaşayıp kendini farklı ifade eder. Güzel olan da budur. Olgun insan hatayı en güzel sözlerle söyler, saç okşar, gülümser ve affeder.

♓ BALIK BURCU

İletişimi gerektiren her tür konuda bitmek bilmeyen aksilikler oluşur. İlişkileriniz de dahil herkes ile yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sorunlar yaşayabilirsiniz.  Sözleşmelerde ortak yapılan her tür iş ve her tür anlaşmada ani değişimler meydana gelebilir. Bu süreçte dedikodular yaygın olacağından, farkında olmadan söylediğiniz sözler üstüne fazlası katılarak karşı tarafa duyurulacağından herhangi bir konuda fikriniz sorulsa dahi sessiz kalmaya çalışın. Komşular, kuzenler veya kardeşleriniz laf taşımacılığında isteyerek veya istemeyerek başrol oyuncuları olabilir. Bu dönemde yolculuğa çıkılmaması önerilir. Eğer mecburi nedenler ile çıkıyorsanız tüm kontrolleri iki kez yapmalı size ait çok önemli bavul ya da gerekli evraklarınıza dikkat etmelisiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.