Siyahi MI6 ajanı anlattı: İşimiz ‘James Bond’unkinden daha heyecanlı

İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6'ın siyahi bir ajanı çalışma hayatının James Bond filmlerinden daha heyecanlı olduğunu söyledi.

Popüler 5 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
James Bond'un hayatı macera dolu mu sandınız? Siz bir de gerçek ajanı dinleyin!

Ajan deyince akla ilk gelen Bond, James Bond. James Bond deyince akla gelen ise aksiyondan aksiyona koşan beyaz adamlar. Ama işin aslının öyle değil, Bond filmlerinde gördüğümüzden çok daha fazlası olduğunu İngiliz dış istihbarat servisinde görevli ajan anlattı.

MI6’te direktör olarak görevli ve adı yalnızca Kwame olarak belirtilen ajan kariyeri boyunca ajan filmlerinde gösterilenlerden çok daha fazlasına şahit olduğunu söyledi.

“Öyle şeyler gördüm ki aklınızı başınızdan alır”

BBC Radio’ya konuşan Kwame MI6’in daha çok sayıda siyah ve Asya kökenli insanı ekibe katma çabalarının parçası olarak röportaj veren ilk siyah ajan. Çalışma ortamını “James Bond”dan daha heyecanlı olarak nitelendiren Kwame “Öyle şeyler gördüm ki aklınızı başınızdan alır” dedi.

Ancak Kwame James Bond’dan bahsetmenin çağrışımları nedeniyle sorunlu olduğunu da vurguladı: “Burada çalışan herkesin beyaz, orta sınıftan erkek olduğu, Aston Martin kullandığı ve kadınlardan hoşlandığı yargısına neden oluyor. Gördüğünüz gibi bu benim için geçerli değil. Bütün kız ve erkek kardeşlerime sesleniyorum MI6 sizin için doğru yer olabilir.”

Kwame gerçek Q’nun, servisin teknoloji bölümünden sorumlu kişi, bir kadın olduğunu da anlattı.

MI6’in başkanı Richard Moore dışında bütün çalışanları isimsiz olmak şartıyla görevini sürdürüyor. Kwame çalıştığı yeri eşine ve kardeşine söylemiş, ancak küçük çocuğu babasının ajan olduğunu henüz bilmiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.