Milli sporcuların Olimpiyat valizi hazır

Paris Olimpiyat Oyunları için gün sayan milli sporcuların seremoni ve seyahat kıyafetlerini dört sene önceki Tokyo Olimpiyatları'nda olduğu gibi bu kez de Vakko hazırladı.

Popüler 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Team Türkiye'nin seremoni ve seyahat kıyafetlerin Vakko tasarım ekibi hazırladı. Fotoğraflar: Vakko

28 Temmuz – 11 Ağustos arasındaki Paris Olimpiyat oyunlarına katılan Türk milli sporcuları Türkiye’nin en eski moda markalarından Vakko giydirdi. Sporcular kırmızı, beyaz ve açık mavi renklerle tasarlanan giysileri seyahatte ve açılış / kapanış seremonilerinde giyecek. Team Türkiye koleksiyonu Olimpiyat havasına şimdiden gitmek isteyenler için Vakko’nun İnternet sitesinde satılıyor.

Vakko Özel Dikim terzileri her sporcunun beden ölçülerini alarak kişiye özel dikim yaptı. Giysilerde Vakko tasarım ekibinin imzası var.

Team Türkiye koleksiyonu Paris ve İstanbul’dan, Türk bayrağından, mavi renkle simgelenen barıştan ilham aldı. Fotoğraf: Vakko

Seyahat ve seremoni kıyafetlerini kapsayan iki farklı kategoriden oluşan Paris 2024 Team Türkiye koleksiyonunda her iki kategoride kadın ve erkek sporcular için üç parçadan oluşan farklı takımlar var. Kırmızı ve beyazın hakim olduğu tasarımlara barışın simgesi gökyüzü mavisi eşlik ediyor, dikey ve yatay çizgiler tasarımlara dinamik bir görünüm kazandırmanın yanı sıra sporcuların madalya yolundaki başarılarının sürekliliğini simgeliyor.

Açılış ve kapanış seremonileri için ikişer takım tasarlandı

Açılış ve kapanış seremonilerinde giyilecek giysilerde kadın sporcular için bir ceket pantolon, bir de triko ceket ve pileli etekten oluşan bir takım var. Erkek sporcular ise kırmızı-beyaz çizgili ve kırmızı biyelerle çevrelenen mavi-beyaz çizgili ceket giyecek.

Seyahat ve seremoni kıyafetlerinin sol üst kısmına Türk bayrağı ve Olimpiyat halkaları işlendi

 

Ayakkabı, çanta, giysilerdeki pile, manşet, yaka detayları kıyafetlerin özenle tasarlandığını anlatıyor

 

Türk sporcular 1924 Paris Olimpiyatlarında. Fotoğraf: Medium

Türkiye Cumhuriyeti Olimpiyat oyunlarına ilk kez bundan tam 100 sene önce yine Paris’te katıldı. O tarihte Vakko’nun kurulmasına daha 10 sene vardı. 2020’deki Tokyo Olimpiyatları’nda milli sporcuları yine Vakko giydirmişti. Dört yıl sonra, yalnızca moda ve lüksün değil aynı zamanda Cumhuriyetin de simgesi olan marka iş başında; bu koleksiyon aracılığıyla 21 farklı branşta yarışacak 176 milli sporcumuza Paris’te başarılar diliyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına lüks dokunuş: Louis Vuitton sponsor oldu2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına lüks dokunuş: Louis Vuitton sponsor oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.