Modanın ‘sınıf başkanı’ndan devletin başı Biden’a destek

Vogue'un küresel direktörü Anna Wintour Paris Moda Haftası'nda ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim kampanyası için para toplayacak.

Popüler 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Demokratik Parti'ye desteğiyle bilinen Anna Wintour bağış etkinliğini Paris Moda Haftası sırasında yapacak

Condé Nast’ın baş içerik sorumlusu ve Vogue’un küresel editoryal direktörü Anna Wintour yoğun Paris Moda Haftası takvimine bir de ABD Başkanı Joe Biden için bağış etkinliğini sıkıştırdı.

ABD 5 Kasım’da yeni başkanını seçecek. Muhafazakar Cumhuriyetçi Parti resmi adayını henüz açıklamadı ama mevcut başkan Joe Biden Demokratik Parti’den yeniden aday.

Demokratik Parti için daha önce de bağış etkinlikleri düzenleyen Anna Wintour Business of Fashion’ın haberine göre 4 Mart’ta Paris’te Biden’ın kampanyasının finansman sorumlusu Rufus Gifford ile birlikte bağış toplayacak. Yeri henüz açıklanmayan etkinliğin biletleri 500 dolardan başlayıp 10 bin dolara kadar çıkıyor.

Paris Moda Haftası 26 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Wintour 2020 seçimlerindeki ilk adaylığında da Joe Biden’ı desteklemişti. Demokratik Parti’ye desteği ise çok daha eskiye dayanıyor.

2020 seçim kampanyası sırasında Biden’ı desteklediğini duyuran Vogue yazısında Anna Wintour şöyle demiş: “O kesinlikle karakter sahibi bir adam ve Washington’da şu anda acilen ihtiyacımız olan birçok özelliğe sahip: Nezaket, onur, merhamet, güvenilirlik ve en iyisi de tecrübe.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.