Rekor kıran Oscar selfie’si 10 yaşında: Ama bazı yıldızlar kaydı

2014'te Oscar ödül töreni sunucusu Ellen DeGeneres'in Hollywood yıldızlarıyla çektiği ve retweet rekoru kıran selfie'nin 10'uncu yılında kareye giren ünlüler için çok şey değişti.

Popüler 4 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Kevin Spacey, Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Angelina Jolie, Lupita Nyong’o, Jared Leto (en azından yarısı) Channing Tatum ve Ellen DeGeneres… Yıldızlar karması popüler kültürün en meşhur  selfie’lerinden birinde bir arada. Tarih 3 Mart 2014. Yer Oscar ödüllerinin düzenlendiği Los Angeles’taki Dolby Theatre.

Gecenin sunucusu DeGeneres aynı gece o zamanki adıyla Twitter’dan bu selfie’yi “Keşke Brad’in kolu daha uzun olsaydı. Gelmiş geçmiş en iyi fotoğraf” notuyla paylaştı. Fotoğraf yaklaşık yarım saatte 779 bin 295 kez retweet edildi. Daha önce dönemin ABD başkanı Barack Obama’ya ait olan retweet rekorunu kırdı. Gece sona ermeden DeGeneres’in paylaştığı fotoğraf iki milyon retweet’e ulaşmış, platformun kısa bir süreliğine çökmesine neden olmuştu.

Bugün 2,7 milyon retweet’e ulaşmış bu meşhur selfie’de yer alan yıldızlardan bazılarının 10 yıl sonra geldiği durumu düşününce yine o karede yer alırlar mıydı ya da o kare rekora imza atar mıydı tartışılır.

O karede henüz iptal edileceğinden habersiz gülümseyen Kevin Spacey mesela. 2018’de başrolünde olduğu “House of Cards” dizisinden kendisine yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarından sonra kovuldu. Spacey geçen temmuzda Londra’da görülen davada suçsuz bulundu. Mahkemeden sonraki ilk filmi “Control” (sadece sesiyle yer aldı) için Londra’da yapılacak prömiyer son anda iptal edildi. Prömiyerin yapılacağı sinemanın sahibi Spacey’nin filmiyle aynı cümlede yer almak istemediğini açıkladı.

Ellen DeGeneres’in ise 19 yıllık yayın hayatının ardından 2022 ekranlara veda eden programı hâlâ devam ediyordu. Ünlü sunucu 2020’de programın eski çalışanlarının cinsel taciz, zorbalık iddialarıyla gündeme geldi. Suçlamalar doğrudan DeGeneres’a yönelik değildi ancak bazı çalışanlar DeGeneres’in iyilik mottosunun sahici olmadığını belirtti. Programda bazı yöneticileri koltuğundan eden suçlamalar sonrası DeGeneres sorumluluğunu kabul ederek  özür diledi.

Yine bu meşhur karede çift olan Pitt ve Jolie aynı yıl Fransa’da bir şatoda yalnızca yakınlarının katıldığı bir törenle evlendi. Çiftin sahibi olduğu bu şato ve şarap bağı, boşanma davaları sürecinde işler çirkinleşmesine neden olan meselelerdendi.

O gece “American Hustle” filmindeki performansıyla Oscar’a aday gösterilen Cooper ise 10 yıl sonra Oscar adaylıklarını çift haneli sayılara çıkarmayı başardı. Pazar günü gerçekleşecek Oscar törenine yönetmen koltuğunda oturup aynı zamanda başrolünü ve yapımcılığını üstlendiği Maestro filmiyle En İyi film ve en iyi erkek oyuncu dahil 7 dalda aday.

Jeniffer Lawrence da o gece “American Hustle” filmindeki rolüyle adaydı. Ertesi yıl da “Joy” filmiyle aday gösterilen Lawrence sonrasında her yıla bir film sığdırmayı başardı. Bu arada 2022 yılında anne oldu.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.