Santorini’yi kopyaladılar, Abu Dabi’ye yapıştırdılar

Beyaz, kubbeli binalar kademeli olarak aşağı doğru dizilmiş, sonu masmavi bir denize çıkıyor. Santorini adasında olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak burası Abu Dabi.

Popüler 22 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Otelin önündeki havuz Ege Denizi'ni anımsatıyor.

Kubbeli beyaz binalar yan yana, alt alta dizilmiş aşağı doğru iniyor, yolun sonu mavilikler. İlk bakışta Yunanistan’ın dünyaca ünlü tatil destinasyonunu andırsa da farklı bir şeyler var: Çöl ikliminin sıcak esintisi, yönlendirme levhalarında Arap alfabesi… Burası Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bir tesis.

Otelin Santorini’de olduğu gibi kademeli bir mimarisi var.

İki ay önce açılan Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat’in konseptinin tamamı adından da anlaşılacağı üzere Santorini’den ilham alıyor. İlham alıyor demek hafif kalır, tatil merkezi Santorini’nin kopyası gibi.

Santorini Yunanistan’ın en ünlü tatil destinasyonlarından.

Taklitler genelde lüks bir deneyim olarak pazarlanmaz, ancak Anantara Santorini istisna olabilir. Çünkü burada en düşük fiyatlı odanın gecelik bedeli yaklaşık 800 dolar. Tripadvisor verilerine göre bu fiyat Santorini’de yüksek sezonda ortalama bir otelde konaklamanın iki katı.

Fiyat avantajı da resimden çıktığına göre Yunanistan’daki orijinaline gitmek varken neden Abu Dabi’de bir otele gidelim? CNN Travel’a konuşan otelin genel müdürü Rachid Bakas özel ve seçkin bir deneyim sunmalarından dem vuruyor: “Bu mahremiyet sağlıyor. Burası bir kaçış, saklanma yeri; Santorini özellikle yaz aylarında size bunu veremez, her yer tıklım tıklım.”

Otelde 22 oda var, en fazla 44 kişi kalabiliyor. Puro salonu, sinema, spa, havuz kenarında veya deniz kıyısında yoga dersleri gibi başka otellerde de pekala bulabileceğiniz imkanlar var. Zaten müşterilerinin otellerinde huzur ve sakinliğin tadını çıkarmak için kalacağını umuyorlar.

Bu huzur ortamına katkı sağlayan bir diğer faktör yaş sınırı. 18 yaşından küçükler yanlarında yetişkinle bile otele kabul edilmiyor.

Bir yeni tuhaflık: Artık meyvelerin de lüksü var, 400 dolara ananas satılıyorBir yeni tuhaflık: Artık meyvelerin de lüksü var, 400 dolara ananas satılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.