Super Bowl’un en beğenilen 10 reklam filmi: Dakikası 14 milyon dolar

ABD'nin en büyük spor olayı Super Bowl'un reklamları en az müsabaka kadar konuşulur. 30 saniyesi 7 milyon dolar olan filmler dünden beri elden ele geziyor. İşte bir televizyon eleştirmeninin gözünden Super Bowl'da yayınlanan en iyi 10 reklam filmi.

Popüler 12 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Christopher Walken'lı BMW reklamının mizah dozu tam kararında. Fotoğraf: BMW

Amerikan futbolunun final maçı Super Bowl, aynı zamanda bu ülke eğlence endüstrisi ve televizyonculuğu için de müthiş bir gece. Super Bowl, dün sabaha karşı San Francisco 49ers ile Kansas City Chiefs arasında oynandı, Kansas City Chiefs son saniyelerde bulduğu müthiş bir ‘touch down’ ile şampiyonluğu kazandı. Ancak Amerikan futbolunun bu en büyük müsabakası olanların yalnızca bir parçası. Her sene maçın başında milli marşı kimin okuyacağından devre arasında sahneye hangi sanatçının çıkacağına ve bu arada markaların astronomik rakamlarla verdiği reklamlara kadar her şey merakla bekleniyor Super Bowl’da.

Super Bowl’da 30 saniye reklam yayımlamanın bedeli yedi milyon dolardı (215 milyon lira). Tüm ABD hatta dünya izlediği için buraya reklam vermek büyük prestij işi. Hazırlanan reklamların hemen hepsi de Super Bowl’a özel çekiliyor. Geçmiş yıllarda Türk Hava Yolları da bu özel kuşağa reklam vermişti. Çünkü bu kuşakta yayınlanan reklamlar hep o gecenin ötesinde çok konuşuluyor. Bu yıl de öyle oldu.

The New York Times gazetesinin televizyon eleştirmeni Mike Hale en çok akılda kalan, bir süre konuşulacak olan Super Bowl reklamlarını sıraladı. İlk 10’nu aktarıyoruz.

BMW

BMW reklamında aktör Christopher Walken kendisiyle dalga geçen garsonu, makyözü, şoförü çaktırmadan ti’ye alıyor. Reklamın sonunda Super Bowl’da devre arasında sahneye çıkan Usher da var.

Mountain Dew 

Gazoz markası Mountain Dew reklam filmi için Aubrey Plaza’yı seçmiş. White Lotus’un ikinci sezonunda da oynayan oyuncu ve komedyen gazlı bir gazlı içecek sayesinde asansörde de kalsa kanalizasyona da düşse keyfini bozmuyor.

Squarespace

Web hosting şirketi SquareSpace’in filminde uzaylılar dünyaya geliyor ama herkes telefonuyla meşgul olduğu için internete girene kadar kimse onları fark etmiyor. Filmde ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin imzası var.

Lindor

Markanın alameti farikası yuvarlak çikolata topu Perry Como’nun ‘Round and Round’ şarkısı eşliğinde dünyayı dolaşıyor.

Bu bir reklam  değil Kenyalı-Meksikalı oyuncu ve yönetmen Lupita Nyong’o’nun başrol oynadığı  ‘Sessiz Bir Yer’ filminin fragmanı. Yine bir uzaylı istilasıyla karşı karşıyayız. 28 Haziran’da gösterime girecek serinin üçüncü filmi muhtemelen bu yıl en çok izlenen fragman olacak.

Google

Görme duyusu kısıtlı bir adam Google Pixel’in yeni özelliğini kullanarak hayatının önemli anlarının fotoğrafını çekebiliyor. Duygulara hitap eden sıcak bir reklam.

Dunkin

Ben Affleck Jennifer Lopez’i etkilemeye çalışırken Matt Damon arkadaşından utanıyor. Tom Brady reklamın cool oğlanı. Yıldızlarla dolu bir donat reklamı.

E*Trade

Yatırım bankası Morgan Stanley’nin yan kuruluşunun reklamında iki bebekle bir çift tenis maçı yapıyor. Bebeklerin geleceğe ilişkin planları var.

Poppi

Texas’lı gazlı içecek şirketi tadı gazoz gibi olsa da içeceklerin sağlıklı olduğu konusunda tüketiciyi  ikna etmeye çalışıyor.

National Football League

Ganalı çocuk kalabalık Gana pazarında koşarken Amerikan futbolu oynadığını hayal etmektedir. Sonra bir NFL (Milli Futbol Ligi) uluslararası eğitim programı ve eski New York Devi Osi Umenyiora ile tanışır. Film gençlerin peşinden umutla koştuğu büyük hayalleri ve futbol sevgisini anlatıyor.

Hey Cihangirli Gonzo, uyuma kalk bak dün gece neler oldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.