Tokyo’da turistlere umumi tuvalet turu

Bir şehirde turistseniz nerelere gidersiniz? Tarihi mekanlar, müzeler, doğal güzellikleri, ünlü restoranları ya da eğlence yerleri... Peki Tokyo'da turistseniz? Umumi tuvaletlere...

Popüler 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Batılı perspektiften bakınca ‘ilginç’ olarak etiketlediğimiz yaşam tarzlarıyla Japonlar yine gündemde. Bu kez başkent Tokyo’daki turist aktivitesiyle: Umumi tuvalet turu.

Shibuya bölgesindeki dokuz umumi tuvaleti kapsayan otobüs turunun fiyatı 4 bin 950 yen (1000 lira). Ancak Oscar’a aday olan “Perfect Days” filminde bile gördüğümüz bu tuvaletler bildiğiniz tuvaletlere benzemiyor.

2020 yılında hayata geçirilen Tokyo Tuvalet projesiyle aralarında mimarlık dünyasının en prestijli Pritzker ödüllü  Tadao Ando’nun bulunduğu bir grup mimardan Shibuya bölgesindeki 17 umumi tuvaleti yeniden tasarlaması istendi. Başta bir turist çekim merkezi olarak kurgulanmasa da yerel yönetim turistleri Shibuya’nın daha az ilgi gösterdiği yerlere çekmek için bir fırsata dönüştürdü.

Şimdi bu tuvaletler tur kapsamında turistler tarafından ziyaret ediliyor. Aralarında şeffaf camları içeri biri girince opak olan tuvalet de var, dışarıdan bakınca tuvalet olduğunu anlamakta zorlanacağınız ilginç mimari tasarımlar da…

Önünde fotoğraf çekip Instagram’da paylaşmalık kareler yakalama garantili bu turun her durağının sıkıştığınızda kullanabileceğiniz bir tuvalet olması da cabası!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.