Gucci’nin devrimci tasarımcısı artık Valentino’nun dümeninde

Yedi yıl kreatif direktörlüğünü yaptığı ve markanın algısını baştan sona değiştirdiği Gucci moda evinden 2022'de ayrılan İtalyan tasarımcı Alessandro Michele'nin yeni adresi Valentino oldu.

Popüler 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Alessandro Michele risk almaktan çekinmiyor. Fotoğraf: Instagram

Alessandro Michele, 2015’te İtalyan lüks moda markası Gucci’nin tasarım anlayışına yön vermek üzere markanın kreatif direktörlüğü koltuğuna oturduğunda bir karar vermek zorundaydı. Ya kendisinden önce aynı koltukta oturan Frida Giannini (2004-2015) ve Tom Ford (1990-2004) gibi elegan ve mesafeli bir çizgiyi takip edecek ya da risk alıp markaya kendi damgasını vuracaktı. İkinci yolu seçti.

O zaman 43 yaşında olan Michele başarılı da oldu, hatta yalnızca Gucci’yi değil 2000’lerin moda anlayışını da değiştirdi.

Şık babaanne estetiği

Vintage’ı baş tacı eden, nostaljik unsurları modern yaşamla birleştiren, böylece geçmişin sıcaklığını ve rahatlığını günümüzün ihtiyaçlarına uyarlayan Michele, “şık babaanneleri” (granny-chic) yeniden havalı yaptı. Vintage’ı lüks bir moda markasının DNA’sına eklemek tasarımcının altından başarıyla kalktığı devrimci hamlelerden biriydi. Alessandro Michele ikinci el trendinin yükselmesinde ve eklektik moda zevkinin oluşmasında rol oynadı.

Vintage’ı lüks bir markanın kalbine yerleştirmek kolay değildi, Alessandro Michele bunu başardı

Hiphop ve Gucci birlikte yükseldi

Michele’nin Gucci’sinden bahsedip hiphop’a değinmeden olmaz. Hiphop ve Gucci birlikte yükseldi. Hiphop’çuların en sevdiği marka açık ara Gucci oldu. Pahalı mücevherler ve son model arabalarla görgüsüzce yapılan lüks tüketimi eleştirirken logosunu gözlere soka soka baştan aşağı Gucci giydiler.

Rap şarkıcılarının en sevdiği marka Gucci oldu

İşte bu yüzden 51 yaşındaki Alessandro Michele’nin bir sonraki hamlesi merakla bekleniyordu. Şimdi gözler devrimci modacının  Valentino’da yapacağı değişikliklerde. Michele Roma merkezli moda evinin yönetimini devralacak. İlk koleksiyonunu 2025 İlkbahar/Yaz için hazırlayacak ve eylül ayında düzenlenecek Paris Moda Haftası’nda sunacak.

Bekliyoruz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.