Yedi yıl erkek sanmışlar: Hayvanat bahçesindeki hipopotamın dişi olduğu anlaşıldı

Japonya’daki bir hayvanat bahçesinde erkek olduğu düşünülen hipopotamın aslında dişi olduğu yedi yıl sonra fark edildi: Yanına konan dişilerin hiçbirini kur yapmıyor, "erkek gibi" davranmıyordu çünkü.

Popüler 24 Nisan 2024
Cinsiyeti anlaşıldıktan sonra hipopotamın ismi de değiştirildi

Japonya’nın Osaka şehrindeki hayvanat bahçesinde 12 yaşındaki Gen-chan adlı hipopotam erkek olarak kaydedilmesine rağmen erkek davranışları sergilemeyince DNA testine sokuldu.

BBC’nin haberine göre 2017’de beş yaşındayken Meksika’dan getirilen hipopotamın gümrük belgelerinde erkek olduğu yazılıydı.

Gen-chan Osaka kentindeki hayvanat bahçesine 2017’de beş yaşındayken Meksika’dan getirildi; gümrük belgelerinde erkek olduğu yazıyordu.

O dönem yavru olduğu için cinsiyetinin üzerinde durulmadı.

Dişilere kur yapmayınca anlaşıldı

Ancak yaşı ilerledikçe erkek cinsel organlarının görünmemesi üzerinde şüpheler baş gösterdi. Ayrıca dişi hipopotamlara kur yapmak, alanını belirlemek için kuyruğunu sallayarak etrafa dışkılamak gibi tipik erkek hipopotam hareketleri sergilemiyordu.

Hayvanat bahçesinin bir sözcüsü Gen-chan’a özenle bakmaya devam edeceklerini, gelecekte bu tür hataların yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Gen-chan’ın adının değişmeyeceği de duyuruldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.