Yusuf Dikeç tescilli marka oluyor

Paris Olimpiyat Oyunları'nda havalı tabanca müsabakalarında gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, ikonik pozunun patentini almak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulundu.

Popüler 30 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Yusuf Dikeç'in pozu tişört, fincan gibi eşyalara basıldı, demir para yapıldı, bilgisayar oyunlarında kullanıldı

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç ekipmansız atış yaparken sergilediği “cool” duruşuyla dünya çapında bir çapında bir ikon haline geldi.

Hakkında yüzlerce “meme” yayımlanan ve  fotoğrafları fotoğrafları tişörtlere, hatıra eşyalarına basılan Dikeç, hareketini tescillemek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurdu.

Yusuf Dikeç’in hareketi madalya kazanan olimpiyat sporcularının zafer işareti olmuştu

Ekonomim.com’da yayımlanan habere göre Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent yetkilisi, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor” dedi.

Meşhur kişi ve firmaların isimlerini ticari menfaat için kullanmak isteyenlerin olabildiğine dikkat çeken firma, “Yeni süreçte, akla gelebilecek her türlü eşya ve hizmetler için artık Yusuf Bey’in izni gerekecek. Pozu ancak bu şekilde kullanılabilecek. Bu haksız kazancı önlemek üzerine attığımız bir adım” dedi.

Dünya sosyal medyası Yusuf Dikeç’i konuşmaya doyamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.