16 yıl bacağında ameliyatta unutulan gazlı bezle yaşamış

Kayseri'de vurulduktan sonra ameliyat olan Kadir Durdu, 16 yıl boyunca bu operasyonun ağrılarını çekti. Çünkü Kadir Durdu'nun bacağında ameliyat sırasında bez unutulmuştu ve bu yıllar sonra anlaşıldı. Şimdi ayakta duramayan 41 yaşındaki Durdu'nun yarasından iltihap akıyor.

Sağlık 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kayseri’de yaşayan Kadir Durdu 16 yıl önce husumetlisi tarafından sol bacağından vuruldu. Durdu Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü, bir hafta yoğun bakımda kaldı, tedavisi  bitince de taburcu oldu. Ama Kadir Durdu asker kaçağıydı, bu nedenle hastaneden evine değil Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Ancak cezaevinde ağrıları şiddetlenen Kadir Durdu 16 yıl sonra Dicle Hastanesi’ne kontrole götürüldü. Sol bacağından bir kez daha ameliyat olan Kadir Durdu’nun ağrılı serüveni de böyle gelişti.

Yaraları iyileşmiyor

Bacağında şişlik ve ağrılar olan Kadir Durdu sonunda Kayseri’de özel bir hastanenin yolunu tuttu. Durdu burada yapılan kontrolde sol bacağında bez parçaları unutulduğunu öğrendi ve bir ameliyata daha girmek zorunda kaldı. Kadir Durdu’nun bacağındaki bez parçası içeren granülom tarzı dokular tamamen temizlendi. Bacağında iz kalan, yaraları tamamen iyileşmeyen Kadir Durdu Dicle Üniversitesi Hastanesi ile ameliyatı yapan doktordan şikayetçi oldu.

Kadir Durdu’nun bacağında açılan yaradan hala iltihap akıyor.

Şu anda ayakta duramadığını söyleyen Kadir Durdu kapanmayan yarasından iltihap aktığını belirtiyor. 16 yıl önce yapılan bir hata sonucu ayağında kalıcı hasar olan Kadir Durdu sağlığına kavuşmak istiyor.

‘Görülen yaraları var’

Kadir Durdu’nun avukatı Şafak Baysal “Son raporda Dicle Üniversitesi’nde yapılan operasyonda 16 yıl öncesinden bir bez parçası kaldığı ortaya çıktı. Müvekkilim yaklaşık 15-16 yıllık süreçte bu bez parçasından kaynaklı ciddi mağduriyetler yaşamıştır. Bu mağduriyetten dolayı hem idari soruşturma başvurusunda bulunduk, hem de bu eylemi gerçekleştirenler hakkında taksirli yaralama suçundan suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreci takip edeceğiz. Buna aslında malpraktis (hatalı tıbbi uygulama) davası diyebiliriz. Bu davada müvekkilimizin maddi manevi tazminatını talep edeceğiz. Müvekkilin hala mağduriyeti mevcuttur. Yürüyemiyor, ciddi görülen yaraları var” dedi. Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği olayla ilgili inceleme başlattı.

İlk skandalı değilmiş: Narkozlu hastayı ameliyat yatağında taciz ettiİlk skandalı değilmiş: Narkozlu hastayı ameliyat yatağında taciz etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.