ABD’li araştırmacılar duyurdu: ‘Ölçülü’ içki kalbe iyi geliyor

ABD'li araştırmacıların çalışmasına göre; 'ölçülü' içilen içki, stres düzeyini düşürdüğü için kalp sağlığını da olumlu etkiliyor.

Sağlık 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İçki içmenin faydaları ya da zararları sürekli gündemde. Buna ilişkin yapılan araştırmalara ise bir yenisi daha eklendi. The Guardian’ın haberine göre; ABD’deki araştırmacılar az içilen içkinin kalp hastalığına iyi gelebileceğini belirtiyor. Araştırmacıların çalışmasına göre ölçülü içilen içki, beyne giden streste uzun vadeli azalmayı sağlıyor ve bu da kalp hastalıklarına olumlu etki ediyor.

Bulguları Journal of the American College of Cardiology’de yayınlanan ortak yazarlar Kenechukwu Mezue ve Michael Osborne liderliğindeki çalışma, Mass General Brigham biyobankasına kayıtlı 50 bin kişiyi inceledi.

Araştırmayı yürütenlerden kardiyolog Ahmed Tawakol, “Biz kalp krizi riskini düşürmek için içki tüketimini teşvik etmiyoruz” dedi. Araştırmada ‘ölçülü’ içki ise bu bilim insanlarına göre kadınlarda günde bir, erkeklerde bir ya da iki içkiye denk geliyor. Ayrıca genetik, klinik, yaşam tarzı ve sosyoekonomik bulguları değerlendiren araştırmacılar, hafif ila orta derecede içki tüketenlerin kardiyovasküler hastalık riskinde bir azalma buldular.

Atatürk, viski de içer miydi? İşte tartışmayı bitiren belgeAtatürk, viski de içer miydi? İşte tartışmayı bitiren belge

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.